[]

Bu Fiyat Normal mi? - Çatı Onarımı

Selamlar.
Bir ustadan aşağıdaki fiyat teklifini aldım. Sizce bu fiyat nasıl?
Lokasyon Bursa. Çatı 100 m2 kadar. Bina 4 katlı.

"Çatıda yapılacak İşler

1*mevcut baca kenarlarına membranla şalamayla ısıtılıp izolasyon yapılması

2*mevcut su kanal Kenarlarına mebranla şalamayla ısıtılıp izalosyon yapılması

3* Çatıdaki çürümüş Yerlerin sökülüp Yeni tahtacakilp direk verilmemesi

4* on kısımdaki su Oluğunun tamir edilmesi

5* sökülen Kiremitlerin Altına kiremit altı Örtüsü serilmesi

6* kırık Kiremitlerin Değiştirilmesi

7*arka kısımdaki Su kanalı ek yerlerine mebranla şalamayla ısıtılıp izalosyon yapılması

Yukarıdaki imalatlar Yanlızca bir sayede Çatısı içindir

Yukarıdaki imalatlar Malzeme işçilik dahil to. 7500₺ dir

Ödeme işe başlarken yarışı Kalan yarisi iş bitimi

Not yağmurdan Sonra kontrolleri yapılıp varsa sorunlarin giderilmesi"

Not: Yazım hatalarını biraz giderebildim, lütfen idare edin.

Teşekkürler.

 
Ustalardan çıplak işçilik fiyatı isteyin. O şekilde olunca insafa gelip biraz daha makul fiyatlar veriyorlar genelde, malzemeden geçirmece de olmuyor.

İşçilik ücreti hesaplama için de işin kaç gün süreceğini, kaç kişi çalışacağını vb sorun. Ona göre günlük bir bedel çıkartın. Bazı ustalar 2 kişi 1 günlük işe 8-10 bin gibi uçuk rakamlar çıkartıyor.

Bu arada çatı işlerinde iş güvenliği güvenlik halatı vb çok önemli. Sigorta durumları vardı onu bi araştırın sonra başınıza iş açılmasın.

EK: Ali Tezel'in sayfasında bu konuyla ilgili bir şeyler yazılmış:

www.alitezel.com.tr
  • msb  (12.10.22 10:43:48 ~ 10:48:42) 
msb+1

çalışacak usta ve gün sayısına göre değişir maliyetin makul olup olmadığı. söyledikleri malzemeyi kendiniz temiz edebilme durumunuz varsa sadece işçilik maliyeti sorun. sonra da malzemelerin fiyatlarıyla kıyas yaparsınız.
  • coldegezenkutupayisi  (12.10.22 10:48:18) 
Valla bu sabah 4 işçiyle başladılar ve akşam üstü bitmişti bile. Ben uzaktayım, annemin evine yapılıyordu. Durum pek kontrolüm altında değildi.

Ustayı armut.com üzerinden buldum (66 işte %95 beğeni). 3,500 TL teklif vermişti, çatının durumunu kontrol ettikten sonra 7,500 TL istemişti. Annem de "normal bu tutar, biliyorum ben" diye ısrar edince verdik gitti.
  • pantepember  (12.10.22 19:24:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.