[]

2016 Kia Sportage DCT Şanzıman Titreme Sorunu

Merhaba arkadaşlar, dün başlıktaki aracı aldım. 1.6 t-gdi motor ve 7 ileri dct şanzımanı var. İkinci el bir araç. Yaklaşık 60 bin km'de. Test ederken herhangi bir sorunu yok gibi görünüyordu. Satın aldıktan sonra sıkışık trafiğe girdiğimde dur-kalklarda gaza yeterince basmazsam ciddi anlamda vuruntu yaptığını fark ettim. Bu sadece çok yoğun trafikte oluyor. Diğer durumlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Bir de yine yoğun trafikte araç adeta manuel vites kullanmayı yeni öğrenmiş biri gibi 2500-3000 devre gelmeden yerinden kımıldamıyor. Forumlarda bu sorunu aradığımda servisin bunu normal gördüğünü söylemişler. Aracı aldığım yer de DCT şanzımanlarda bunun normal olduğunu, yakında doğru kullanım şekline alışacağımı söylüyor. Aracın geri kalan her şeyinden memnunum ama bu durum kafamı kurcalıyor. Bugüne kadar hep atmosferik motor + tam otomatik şanzıman kombinasyonu kullandım ve frenden ayağınızı çektiğiniz anda araç hareket edip uzun süre bu şekilde gidebiliyordu. Sportage'da bunu yaptığınızda araç 15-20 metre gidip silkelenmeye başlıyor. Turbo motor ve çift kavrama şanzımanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. T-GDI + DCT kullananlar benzer durumlar yaşıyor mu? Bunun için aracı iade etmeli miyim?




 
Yeni uyandim,okuduklarimi tam anlamamis olabilirim ama anlattiklarin cok normal seyler degil.bence bir sanayiye git ustayla beraber test surusu yap.


  • duptıs  (12.10.22 09:40:07) 
t-gdi motor dediğin için hyundai tucsonda da aynı motor ve vites olduğunu tahmin ediyorum. bizdeki t-gdi 177 bg ve 7 ileri dct vitesli tucson 120.000 km üstü ve dediklerin kesinlikle olmuyor. zaten ayağını frenden çektiğin an araç yürümeye başlıyor, 10-15 km hızla giden trafikte ara ara trafiğin hızına uyum sağlamak için minik pedal dokunuşu yapmam yetiyor araba rolantide gidiyor zaten.


  • denizgonen  (12.10.22 10:40:51) 
Evet normal. Yani bir sorun olmakla birlikte bu şanzımanlarda çok karşılaşılan sorunlar maalesef. Bu problemlerden dolayı aynı motorun turbosuz tam otomatik şanzımanlısını aldım turbodan feragat ederek.


  • msb  (12.10.22 10:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.