[]

eşyalı evde kira miktarı

tr şartları, enflasyon vs. bağımsız olarak fikir yürütme sorusu olarak düşünebilirsiniz

eşya ile kiraya verilen evde
belli bir kira süresi sonunda, eşya parası çıktıktan sonra normal değerde kira almak mı gerekir

 
hayır normal kiradan hep fazla olmalı manasız olur yoksa


  • jelly bear  (11.10.22 17:19:35) 
eşyalı ev, mantık olarak bir evde 1-2 seneden fazla oturamayacak kişiler için uygun evlerdir. yani belli bir süre sonra eşya parası çıktıktan sonra, aynı kiracının hala o evde oturmuyor olması lazım. eşya parası çıkacak süre kadar uzun uzun oturuyorsa kiracı, en baştan yanlış yapmıştır bence.

...ve evet, kira her zaman daha yüksek olacaktır.
  • co2s2  (11.10.22 17:27:16) 
Hayır.
O ev eşyalı olduğu için boş evden daha pahalı. O şekilde de kalmaya devam edecek.

Nasıl bir evde 20 yıl kirada oturunca evin sahibi olunmuyorsa, o eşyalarla (koltuk, buzdolabı, halı) bir süre yaşandığı için o eşyaların sahibi de değişmeyecektir.
  • michael_knight  (11.10.22 17:33:18 ~ 17:34:40) 
co2s2'nin yorumuna geliyor aslında

biraz daha açayım
evin boş kira değeri 5k olsun
90k'lık da eşya olsun evin içinde

9k'dan kiraya verilse
2 senede eşya parası çıkmış oluyor

aynı kiracı devam ederse kira fazla gelecektir
yeni kiracı gelse eşyaları eski bulacağı için 9k'yı çok bulacaktır
  • bir soru sorcam  (13.10.22 10:12:13) 
@birsorusorcam
"Eşyaların parasının çıkması" diye bir mantık olmamalı.

Ev sahibi 90 bin lira fazladan yatırım yapıp kendi evini farklılaştırmış, kiracı için daha kolay hale getirmiş. O eşyaların bozulması, kırılması eskimesi riskini göze almış, o eşyalar için gelecek tamir-bakım-servis ücretlerini göze almış, voltaj düşünce televizyonun bir anda çöp olması riskini göze almıştır.

Eşya değil de atıyorum jakuzi ekleseydi eve ve o yüzden daha pahalıya kiraya verseydi, 2 yıl sonra "parasını çıkardı, artık jakuzisiz evlerle aynı paraya kiraya vereyim" demeyecekti.

Ayrıca eşyalı evde oturmak özgürleştirici bir tercihtir, kiracı bu tercihi yapmış, bedelini ödemeli.
Eşyalı evde oturan kişi bir anda karar verip "ben bir süre ailemin yanında oturayım, para biriktireyim", "bir yıl Fethiye'de yaşamayı deneyeceğim" veya "yurtdışından iş teklifi geldi, hemen gideyim" diyebilir.

Eşyalı evde yaşamak sadece para değil bir yandan da o eşyaları seçmek, onların kapılardan sığması, koltuk için, beyaz eşya için yatak için, komidin için, televizyon için, mutfaktaki ıvır-zıvırlar için her birinde ayrı ayrı satın alma kararı vermek, mağazaları dolaşmak, nakliyecinin hangi gün geleceğini bekleyerek işten izin almak, montajı yapacak kişilerin geleceği günler için işten izin almak, bu işlerin doğru yapıldığını takip etmek gibi pek çok zahmetten de kurtaran bir seçim.

Eşyalı ev başlangıçta da pahalıdır, devamında da.
  • michael_knight  (13.10.22 10:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.