[]

sokak kedisi asi

baktigim bi kedi var. en azindan parazit kapmasin diye asi yaptiriyorum 2 ayda bir. birinden duydum hap da varmis. vet'ten hap mi istesem bundan sonrasi icin. yoksa asiya goturmeye devam mi edeyim?




 
hapın tadı çok acı. köpekte ağzını açıp gırtlağına koyup zorla yutturuyorum. kedi bunu yaptırmaz çok muhtemelen. bi de tabletler var tadı daha güzel. tabii fiyatı yüksek onun da.


  • pide  (11.10.22 16:27:34) 
yakınımdaki bir pet shop mahallenin neredeyse bütün kedilerine parazit için hap yutturuyor. kendi evinde baktığı kedileri de aşıya götürmeyi bırakmış. veterinere götürmekten maliyet olarak çok daha ucuza geldiğini söyledi. yıllardır hapla hallediyorum ben dedi. bana da aynısını yapmamı önerdi ama ben veterinere devam ederim diye düşünüyorum. daha bu sabah konuştuk bu konuyu kendisiyle. denk geldi.


  • coldegezenkutupayisi  (11.10.22 16:29:02) 
o hap artık damlaya döndü. hem iç hem dış parazit enseden damla yoluyla yapılıyor. dediğim damla yapıldıysa hapa gerek yok.


  • false pretension  (11.10.22 16:52:59) 
mobil edit:bi de sokak kedisini asiya goturmek delilik gibi mi duruyor disaridan bakinca? parazitten korunsun istiyorum sadece ama garip karsilaniyor olabilir mi? bunu bana soyleyen oldu da :(
vet de boyle dusunuyor mudur demeye basladim icimden

  • Kittie  (11.10.22 16:53:08) 
false:damla seklinde bi uygulama yokmus diye duymustum. damla dedigin pire ilaci olmasin


  • Kittie  (11.10.22 16:53:49) 
hap cok cok kotu. bir keresinde kedime vermek zorunda kalmsitim da hayvana bir sey oldu diye odum kopmustu, surekli kusmustu.
damla seklinde olanlari var evet. hem ic hem dis parazit etkisi yapiyor boehringer ingelheim ureticisine ait. cok kullandim.
bir de asi seklinde olanlar var.
  • 65 derece  (11.10.22 17:01:50 ~ 12.10.22 17:38:13) 
iç ve dış parazit için damla var. Kedinin ağırlığına göre hangi damla olacağına karar veriyor veteriner. Bizimkine geçen seneden beri damla yapıyoruz biz iç ve dış parazit için.


  • pispinti  (11.10.22 17:09:28) 
sokak kedisi aşı olmaz diye bir kavram yok. vet de garip karşılamaz o zaten alacağı paraya bakar. evet ense damlasını ve hapı siz uygulayabilirsiniz. hap da kilosuna göre veriliyor. ancak hap yutturmak bazen zor oluyor, ya da iyi yutturamazsanız geri ağzından düşürüyor, biraz tecrübe gerek. bir de bahsi geçen enseye sürülen damla var, hem iç hem de dış parazit ilacı olarak iş görüyor, markası broadline. hangisi uygulanabilirse onu yapın, sokak kedisi olduğu için indirim yapsın vet, çoğu vet yapar. petshoplar ilaç konusunda yetkili değiller, usulsüz iş yapıyorlar. hap veya damla konusunda en ekonomik yolu belirledikten sonra kendiniz sokakta uygulayabilirsiniz.


  • surprise  (11.10.22 18:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.