[]

sizce usta haklı mı

selamlar,

kısaca durum şöyle: aracın şurasından burasından şöyle sesler geliyor bakar mısınız diyerek aracı motor mekanik ustasına bıraktım. kendisine daha evvel 3-4 sefer de gitmişliğim var farklı sebeplerden.

akabinde tespitlerini söyleyerek bazı değişimler yaptı. sonra sesin kesilmediğini ve aslında sesin farklı bir parçadan geldiğini belirtti. sanayiye götürüp fiyat alacağını söyledi. tamiri için söküp sanayiye götürdü, sanayi tamirine 2000 TL sıfırına 2900 TL demiş.

değiştirmemem durumunda sadece ses olacağı, herhangi bir sorun olmayacağı söylenince ben de kalsın dedim. çünkü halihazırda borcum 2900 TL idi kendisine zaten. Kalsın deyince bozuldu, emekler boşa gidecek falan demeye başladı ve yarı parasını alırım ama dedi. sabahtan beri bununla uğraşıyormuş. nitekim 300 TL attı üzerine sök tak için.

şimdi bu bana çok saçma geldi çünkü ben zaten arabayı sana ses geliyor, nereden geliyor diye bırakmışım. yani özetle arkadaşın işi bu değil mi? ya da şunu da diyebilir bana: elektrikçiye götür kardeşim, benim işim değil. biraz soğuttu beni açıkçası. herhangi bir şey söylemedim, çok da tarzım değil. ama kendisine bir daha gider miyim noktasında dediğim gibi beni soğuttu. sizce haklı mı yoksa herkes bu ekonomik şartlarda gittikçe sıyırıyor mu ?

 
adama arıza tespiti için önceden anlaştığınız bir para ayırdıysan bence sen haklısın. o 300 tl onun o arızayı tespit etmekteki ücreti olarak düşünmesi lazım.

yok, arızayı tespit ettik şu parçadan olacak dedikten sonra tamam değiştirme abi kalsın para da vermem dediysen, adam 5-6 saat boşa harcamış olacağı için mutsuz olmakta haklı bence.
  • roket adam  (11.10.22 14:49:44 ~ 14:50:28) 
arıza tespiti için önceden anlaştığımız bir rakam yok. şöyle şöyle bir sorun var bakar mısınız diye bırakıyorum. o da bundan bundan diyor. ve o dediği değişimleri de yaptık. daha sonrasında yok ötekindenmiş diyor. (ki olabilir yani makul). ancak ötekindenmiş demek için para alıyor gibi oldu.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (11.10.22 14:58:17 ~ 14:58:47) 
Tamiratta en önemli şey arızayı tespit etmektir, saatler de alabilir, tecrübeden dolayı duyar duymaz bilebilir de usta.

Baştan konuşmadığınız için sen haksızsın, "ustam böyle böyle ama bütçemi aşarsa yaptıramam, ne kadar tutar sence?" demeliydin. Ya da "arıza pahalı çıkarsa tespit için ne kadar ücret öderim?" diye sormalıydın.

Usta da çakal, nasılsa arabayı bırakıp ne denirse he diyip ödeyen bir müşteri buldu diye düşünmüş ve zaman harcamış. Parayı alamayacağını anlayınca da çamur yapmış biraz.

Sesi bulamayıp farklı masraflar çıkardığı için sizi zarara uğratmış zaten, 2900 + sök tak işçilik ödeyin ve bir daha muhatap olmayın bence.
  • John Bloor  (11.10.22 14:58:31) 
en nefret ettiğim usta tipi. Kendi kendine bir şeyler yapıp söküp çıkarır.. bundan değilmiş belki de şundan kaynaklıdır bir de onu sökeyim diye dünyanın parasını çıkarır. Mutlaka önceden konuşarak eğer ekstra bir iş ya da müdahale olacaksa haberim olsun maddi durumum müsait değil demek lazım.


  • jepa  (11.10.22 15:03:12) 
iyi de burada net sen haklisin. adam tespiti yapmis ama yanlis yapmis ve bu yüzden senden 2900 zaten aliyor. belki calisan parcalarina da bosuna müdahele etti ve bu yüzden ekstra para da aldi.

sonra bir de yeniden tespit yapiyor da bi de onun parasini istiyor.
  • c1b2k3  (11.10.22 17:01:59) 
Benzer iş yapıyorum ve peşinen sana olasılıkları söylemesi gerekirdi parça değişmeden. Oldu bitti ha bu değilmiş olmaz ahlaklı değil.

Küçük bir farkla sen azıcık daha haklısın
  • basond  (11.10.22 17:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.