[]

MacBook Air mi Pro mu?

Arkadaşlar böyle sorular sorulduysa son zamanlarda bulamadım, özür dilerim.

Genelde video edit, basit grafik işleri (çok basit), mail, dizi, film vs işleri için bilgisayar alacaktık. En son 10 sene önce video edit için mac book pro alırdım ama şimdi gördüm ki işlemci, ekran vs arada fark dağlar kadar değil.

MacBook Pro’nun en düşük modelini alacağız alırsak, ortalama gözden çıkaracağımız miktar 24 bin TL ve öğrenci indirimi var. Neye göre tercih yapalım, yönlendirebilir misiniz?

 
Ögrenci indirimi yanında kulaklık almayacaksanız bana yardımcı olur musunuz ?


  • Gebeş kaplumbağası  (10.10.22 22:44:07) 
Air ile Pro'yu kıyaslayınca Air'ın fansız olması dışında Pro'dan daha iyi gibi geliyor. Ekranı daha büyük ve daha hafif.

Fansız Air'ın kullanım süresi ne olur bilmiyorum.
  • kullanilamayan ruhumuzlar  (10.10.22 23:05:41) 
hemen hemen aynı donemde (2020 sonu) bana pro eşime de air aldık. basit işler için kullanıyoruz bilgisayarları ama çok sık kullanıyoruz. air daha iyi bana kalırsa, çünkü hız ve performans açısından basit işlerde hiçbir fark olmuyor. üstelik proda fan var ve çalıştığında biraz rahatsız edici oluyor. bir de air daha hafif. şimdiki aklım olsa air alırdım. pronun tek cazibesi touch barı (basit işler için) o da aman aman bir şey değil yani.


  • but that was just a dream  (10.10.22 23:08:41) 
16 gb ramli Air > 8gb ramli Pro

Çünkü ram de ekran kartı belleği de aynı havuzu kullanıyor. 8gb az aslında ama basit işler için o bile baya iş görüyor.
(m1 macbooklar için konuşuyorum, m2 ne fark ettirdi bilmiyorum)
  • nhk ni youkosu  (10.10.22 23:12:25) 
nhk ni youkosu'nun dediği aşırı mantıklı pro'ya vereceğiniz fiyat farkını air 16 ram'e yatırın çok çok daha mantıklı olur eğer öyle sağlam zorlanmayacaksa bilgisayar.

Basit grafik ve video editi air'de cayır cayır yapılıyor, günlük kullanım zaten yağ gibi. Basit olmayan video edit de yapılıyor ama işte termal eşiğe geldiğinde işlemci hızı düşürülüyor ama sanmıyorum oralara gelsin sizin senaryoda durum.
  • hedep  (11.10.22 04:50:04 ~ 04:50:19) 
hiç düşünmeden bi tane 16gb ram m1 macbook air alın geçin. fazla fazla yeter, keşke öbürünü alsaydım diye aklınızdan dahi geçmez. kusursuz bir alet.


  • vaveylababa  (11.10.22 16:30:01) 
Air alın. RAM yükseltmek için kullanın bütçenizi..
M2 değil, M1 almanız da yeterli olur diye düşünüyorum.

M2 alacak olursanız 256 GB SSD'leri eski modele göre yavaş, onu araştırmadan almayın.
  • michael_knight  (11.10.22 17:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.