[]

En revaçta olan yazılım konusu

Merhaba,

Şu an en revaçta, en çok aranan, iyi düzeyde kullanabileni değer gören, iyi paralar ödenen alan, dil, framework nedir? Şirketten şirkete, sektöre değişir ama, web development özelinde diyelim.

Özellikle şu aşağıdakilerle sınırlarsak?
o Front-End Web Development
o HTML 5
o CSS 3
o Bootstrap 4
o Javascript ES6
o DOM Manipulation
o jQuery
o Bash Command Line
o Git, GitHub and Version Control
o Backend Web Development
o Node.js
o NPM
o Express.js
o EJS
o REST
o APIs
o Databases
o SQL
o MongoDB
o Mongoose
o Authentication
o Firebase
o React.js
o React Hooks
o Web Design
o Deployment with GitHub Pages, Heroku and MongoDB Atlas
o Web3 Development on the Internet Computer
o Blockchain technology
o Token contract development
o NFT minting, buying and selling logic


Teşekkürler

 
tabikide backend, diğerlerinin tamamının toplamı backend deryasının %1'i bile etmez.
fintech(bankalar, ödeme sistemleri vs), insuretech (sigorta, kasko vs), e-commerce(amazon,trendyol vs) sistemlerinin en az %80'i sunucu programlamadır.. kalan belki %20'lik kısmı yukarıda bahsi geçen diğer teknolojilerden ibarettir.
Ürünün kendisi yazılımsa, ekipte de 10 yazılımcı varsa ideali 6'sı backend 2'si front end 1 devops 1 secops dan oluşur.
  • wiekannich  (11.10.22 00:39:35) 
oyumu web3+blockchaine'e verirdim. sadece iyi paralar ödendiğini bildiğim için verdim.


  • rakicandir  (11.10.22 06:12:31) 
Koydugunuz sinirlarin ucu bucagi yok.
20 yildir bu isin icnndeyim, bunlarin hepsini bilen ( duyan, bir iki tutorial okuyan/izleyen, hello world yapmis degil, bunlarla production'a urun cikartip destegini veren ) insan ben gormedim duymadim.

Ayrica kavramlarin uci cok acik. "Git, GitHub and Version Control" ile "Backend Web Development" ya da "Blockchain technology" kavramlarini ayni kefeye koymak anlamsiz.

Para meselesine gelirsek isler iyice karisiyor. Turkiye'de durum nedir tam olarak bilmiyorum ama Avrupa ve ABD'de para konusunda sirketler arasinda makas iyice acildi. Ayni yetkinlikte elemana bir banka ile silikon vadisi kokenli yatirim almis, buyume surucindeki sirketin verdigi maas arasinda %50 fark olabiliyor. Para konusunda mesele buradaki listede olan bir arac icin ( listede arac da var, mimari konseptler de. Elma ile armut gibi ) coursera uzerinden 2 haftalik kurs alarak "biliyorum" denilebilecek kadar basit degil malesef.
  • whisky  (11.10.22 10:46:54 ~ 11:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.