[]

Bisikletin tekeri patladi - yama vs yenileme

Selam,

Dun bisiklet surerken on tekere raptiye saplandi ve teker patladi. Sizce yama kiti alip yamayayim mi? Yoksa yeni ic lastik alip direkt lastigi mi degistireyim? Lastik daha 3-4 aylik baya yeniydi

Yama seti: 5 birim (12 tane yama ve yaninda yama icin gereken gerecler)
Yeni lastik: 2 tanesi 14 birim

Simdiden tesekkurler

 
Patlak önleyici sıvılar işini görür Dr İlker bike usta çok konuşur ama bu işin ustasıdır.


  • Gebeş kaplumbağası  (10.10.22 14:12:06 ~ 14:13:14) 
düzenli bisiklet sürüyorsanız yama kiti bulundurmak en iyisi.
raptiyeden pek kurtuluş yok ama yine de vurgulamadan geçmeyeyim. lastikleri doğru basınçta şişirmeyi unutmayın. dış lastik üzerinde yazar. genelde şehir bisikletlerinde 60-65psi yol bisikletlerinde 100-120psi

  • lazpalle  (10.10.22 14:14:47) 
tabi ki yama, her zaman gerekecek


  • babafingo  (10.10.22 14:42:00) 
iç lastik değişilir, dış lastik yama yapılır.


  • jelly bear  (10.10.22 14:49:57) 
Patlak onleyici sivi tubeless lastiklerde kullanilir. Ic lastikten bahsettiginize gore tubeless degil bu yuzden bu alternatifi simdilik unutun.

Eger yol/dag bisikleti gibi tekerlegi yerinden rahatca cikartabileceginiz bir bisiklet kullaniyorsaniz yeni ic lastik takmak daha pratik.
Eger sehir bisikleti gibi zincir korumasi olan, lastigi cikartmak icin once zincir korumasini someniz gereken bir sistem varsa tekerlegi yerinden cikartmadan yama yapmak daha mantikli.

Diger yandan, patlagin buyuklugune ve verdigi hasara gore her zaman yama tutmayabilir. Bisikletin yukarida bahsettigim durumuna gore, surus sirasinda ufak bir cantada yedek lastik/yama seti, hava basmak icin carbon tup bulundurmak en mantiklisi.
  • whisky  (11.10.22 10:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.