[]

birikim mi gezi mi?

günaydın herkese, kenarda üç-beş birikmişimiz var. aman aman bir mebla değil de, bir yurtdışı tatili yaptırır. daha önce, bugün gideriz yarın gideriz diye diye yurtdışına gidemedik, daha doğrusu neredeyse 5 senedir gidemedik. şimdi de malum, biriktirdiğimiz paralar eriyor gidiyor, yarın böyle bir imkana sahip olmamız imkansızlaşıyor. sizce biriktirmeye devam mı, yoksa bu bütçeyi bir yurtdışı planına ayırmak mı?




 
Benzer bir konu açmıştım belki yardımcı olur.
www.eksiduyuru.com
Not: gittim
  • grabbing hands  (10.10.22 09:39:22) 
Harcanan paranın dönüşü biriken paradan daha fazla oluyor. Özellikle de deneyim ve eğitim için. Çünkü çevreniz ona göre oluşuyor ve beklenmedik yerden beklenmedik kapılar açabiliyor. Kilo verilir, para kazanılır. O yüzden gençlik ve sağlık varken yaşamak lazım. Zaman geçip her şeyi yoluna koyduğunuzda kimse size zamanınızı ve sağlığınızı geri vermeyecek.


  • vaveylababa  (10.10.22 11:01:40) 
Önceden olsa hem gezin, hem de biriktirin derdim.

Şimdi önümüzde ekonomik olarak zor günler var. Kesinlikle biriktirin. Bir kaç sene sonra işsizlik, enflasyon vs. çok sıkıntılı dönemler bizi bekliyor.



.
  • kartallar yuksek ucar  (10.10.22 11:11:07) 
Gitme planınız varmış epeydir. Ben bu senaryoda giderdim. Dönünce biriktirmeye devam ederdim. Zaten çok yüksek bir meblağ değilmiş


  • Amaranta ursula  (10.10.22 11:17:23) 
THY'nin şu an promosyonu var. Gidiş dönüş 149 euro.


  • Kahvedesu  (10.10.22 11:17:40) 
Ben şöyle düşünüyorum, biriktirdiğiniz parayı düzenli yönetip en azından enflasyon oranında değerini koruyabiliyor musunuz? Eğer koruyabiliyorsanız kalsın.

Eğer koruyamuyorsanız zaten maaşlara bu sene 6 ayda zam yapıldı, önümüz yeniyıl yine zamlar olacak. Kenarda 5 yılda biriktirirdiğiniz paranın belki daha fazlasını çok daha kısa zamanda yerine koyacaksınız.

Kenarda öylece duran paralar ne yazık ki toza dönüyor şu ortamda.
  • akhenaten  (10.10.22 12:46:53) 
Biz eşimle sürekli geziyoruz. Doğru düzgün birikim yapamadık hiç. Bu sebeple gittim bir araba aldım yatırım için dursun kenarda diye. Şimdi bir taraftan borç öderken gezemiyoruz.
Hiç gezdiğim için pişman olmadım ama. Bir sürü ülke onlarca şehir gezdik, hepsini de iyi ki gezmişiz diyoruz. Çünkü zaman geçtikçe gezmek de pahalılaşıyor. Geçen sene 30-40 eurolara düzgün oteller bulabiliyorduk nereye gidersek gidelim. Şimdi 50-60’tan başlıyor. 10 euronun altına uçak biletleri aldık kaç defa şimdi imkansız. Bütçe dostu internet sitelerini paylaşabilirim otel ve uçak için.

  • but that was just a dream  (10.10.22 14:05:48) 
gezin hocam napacaksınız biriktirip zaten anlamı kalmıyor. gezin tozun eğlenin.


  • summer timetable  (10.10.22 14:14:04) 
birikime devam.


  • gabe h coud  (10.10.22 16:04:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.