[]

Google’da yazdığım yorum yüzünden dava edilmem

Arkadaşlar selam,

Daha önce gittiğim bir danışmanlık merkezinde aşırı etik olmayan durumlar görmüştüm, daha önce buraya giden iki arkadaşım da var, benzer süreçleri yaşadılar ve durumdan şikayetçiydiler. Başkaları zarar görmesin diye ben de bu kurumun Google’daki yorumlar kısmına yazdım ve başımıza gelenleri anlattım. Yazarken arkadaşlarıma, dava süreci olursa bana yardım eder misiniz demiştim, biz şahitlik yaparız demişlerdi.

Şimdi kurum aradı, durumu fark etmişler ve beni dava ettiklerini, ihtarname çektiklerini söylediler. (İnanmıyorum ama olabilir de), yazdıklarım doğru ve şahitlerim var, sizce yorumdan dolayı davada kaybetme gibi bir durum yaşar mıyım?

 
insanların deneyimlerini anlatması suç değil. hakaret ve iftira yoksa hiçbir şey olmaz. çoğu işletme/kurum olumsuz yorumları sildirtmek için benzer tehditlerde bulunuyor.


  • coldegezenkutupayisi  (09.10.22 20:00:24) 
hakkınızda dava açıldıysa e devlet-uyap'ta görünür. aynı anda hem dava açıp hem ihtar çekilmez. ne için ihtar çekmiş olabilirler yorumu kaldırmanız için olabilir belki ama o da tebliğ bile edilmemiş anladığım kadarıyla.


  • sanguine  (09.10.22 21:07:19) 
size şantaj yapmış baya. ortamda deneyim aktarma gibi bir ortam varsa bunu yazmak en doğal hak.


  • evimin paspasi  (09.10.22 21:37:59) 
hakaret ve iftira tarzı bir yazı varsa hukuksal hakkını arayabilir. dava edilmeden önce ifadeniz alınır. poliste ya da savcılıkta ifadeniz alındıktan sonra size dava açılır ya da açılmaz. savcıya kalmış bir durum. delilleriniz varsa gösterirsiniz. ifadeniz için sizi telefonla arayacaklardır, ilgili makama çağıracaklardır.


  • false pretension  (09.10.22 21:59:48) 
Peki deneyimimi aktarmak normal, ama bu deneyim onların ismini karalıyor. Mesela şöyle demişim: buradaki terapist danışana bağırdı vs kurum da bana diyor ki böyle bir şey yaşanmadı, sen bize iftira ediyorsun. Ama yaşandı ve yaşayan benim gibi iki kişi daha var, dolayısıyla kanıtım onlar vb.

Neyse galiba şantaj arkadaşlar ben istersenşz dava edin işime gelir, çünkü ben sizi etmek istedim yeteri kadar param yoktu avukata verecek dedim. Sonrasında biraz geri adım atmış olabilirler.
Beni dava edeceğini söyleyen arkadaş, kurumda bunların yaşandığını bilmiyormuş çünkü galiba. Ama anlatınca hatırladı vs.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (09.10.22 23:09:43 ~ 23:11:05) 
ismini ver de biz de yazalım. beni de dava etsinler yiyorsa.


  • buenosdias  (09.10.22 23:42:43) 
Hiçbir şey çıkmaz


  • titanic kemancısı  (10.10.22 10:53:24) 
göz korkutuyor


  • babafingo  (10.10.22 14:50:06) 
merhaba, bunu güncellemek istiyorum. işletme sonrasında tekrar arayıp yorumu kaldırmamı istedi, ben de kaldırmayınca işletme google'daki hesabını ''kalıcı olarak kapattı'' yaptı ve şirketin ismini değiştirip -resmiyette ne yaptılar bilmiyorum-google'da yeni bir isimle işletme hesabı açmış :) yazdığım yorum o kadar gerçekleri yansıtıyor ki, bununla anılmak istemediler.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (28.02.23 17:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.