[]

Suriyeli çocuk sokakta önüme fırladı

Apartmandan direk sokağa fırladı
Baba da çocuğun suçlu olduğunu gördü
4 yaşında
Arabayla sol ayağını ezdim
Arabayla hastaneye geldik
Devlet hastanesinde sıra bekliyoruz
En kötü senaryo kırık olabilir ama çocuk ağlamıyor
Belki ezilme vardır ayakta hafif şişlik var röntgen sonucundan sonra belli olacak

Nasıl bir yol izleyim bu saatten sonra yardımlarınıza ihtiyacım var.

 
  • grabbing hands  (09.10.22 19:40:00) 
Yakınlarda arkadaşım varsa çağırırdım ben olsam. Polis felan tutanak tutulursa ordaydım desin sadece babanın şahitliğine kalmasın. Bıraksan ya tedavi süreci varsa destek olmak gerek manevi yükü kalır üzerine.


  • cilekli pasta  (09.10.22 19:53:41) 
Yaralanmali kazaya karışmışsınız çocuğu bırak don ne demek.

5 gün sonra farklı hikayeyle adına dava gelirse görürüm o donmeleri.

Hastane polisine danışın yoksa arayın polisi tutanak tutup ayrılmanız gerekir.
  • Mcfly  (09.10.22 19:55:10) 
Cocugun milliyetinin yapmaniz gerekenlerle veya durumla alakasini cozemedim. Polise danisin tabii ki. Ne yapilmasi gerekiyorsa soylerler heralde. Cocuk tedavi olmadan da gitmeyin vicdanli biriyseniz.


  • summer timetable  (09.10.22 20:00:43 ~ 20:03:04) 
Çocuğun babası hastaneye gerek yok dedi ben hastaneye getirdim arkadaşlar. Vicdanım rahat etmedi. Suriyeli olduğunu kimliği olmadığı için belirtmek istedim. Babasının da kimliği yok. Hastanedeyim asla ayrılmam


  • grabbing hands  (09.10.22 20:07:01) 
Yaralanma olduğu için (3-5 sene önceki tecrübem), yaralanmalı trafik kazasında hastaneden sonra karakola gidip ifade verilir. Standard bir işlemdir, hazırlıklı olun. Paniğe gerek yok, ama Suriyeli olunca ne olur bilmem.

Her ihtimale karşı, size psikoloji açısından yardımcı olması için tanıdık birisini çağırın. Sohbet bile etseniz iyi olur.
  • alfired  (09.10.22 21:24:55) 
para mara isterse verme. he olurda para verirsen şikayet etmem seni derse adamın hesabına yolla, elinle para verme. havale yaparken altına da not düşersin. suriyeliler bu tür durumları çok istismar ediyorlar.

şimdi diğer yorumunuzu okudum. kimliği bile yokmuş. para isterse kesinlikle vermeyin. ifadenizi verin. aracınıza da kamera taktırın en kısa zamanda.
  • false pretension  (09.10.22 21:59:24) 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim

Oturma izinleri yok diye babası araba kazasını ve polisi dahil etmeyelim dedi açıkçası benimde işime geldi. Doktorun odasına girdiğimizde ayağına tuğla düştü dedi doktor inanmadı ama baba öyle dediği için konunun üzerinde durmadı. Ne polis geldi ne de tutanak tutuldu. Çok şükür rontgende de kırık ve çıkık yok. Ezilmeden dolayı krem sürüp kısmi alçıyla kapattılar ve eve yolladılar. Sonra bir ortopedi doktoru görse iyi olur dedi.

Süt alıp geçmiş olsuna ayrıca gideceğim. Bu saatten sonra olayla ilgili takip etmem gereken kritik noktalar neler sizce?
  • grabbing hands  (10.10.22 00:53:32 ~ 08:32:30) 
durumlarına göre gıda yardımı, geçmiş olsun, özür mahiyetinde bir yardım yapardım diye düşünüyorum, çocuğa da bisiklet yada benzeri çok beğendiği bir şey hediye ederdim. belki böyle yapılabilir.


  • babafingo  (10.10.22 14:55:18) 
@babafingo

Hocam, insan evladının tutumu malûm şimdi böyle birşey yaparsam elini veren kolunu kaptırır misali sürekli yakama yapışırlar diye korkuyorum. Çok vasıfsız insanlar, ben hastaneye götürmesem çocuk umurlarında değildi. Paranın kokusunu alırlarsa işin rengi değişebilir. Hatta bugün ziayete gidince annesine babasına kızmayı düşünüyorum. Gram sorumluluk duyguları yok. Doğurup sokağa atıyorlar. Benimse dün akşamdan beri gözüme uyku girmedi. Ya çocuk kafasının üzerine aracın altına girseydi? hapisteydim şu an.
  • grabbing hands  (10.10.22 15:08:48 ~ 15:11:42) 
9'la başlayan yabancı kimlik no su muhakkak vardır babasının
bu kimlik no'su mültecilere sayıyla dağıtılan bir şey değil çünkü
o yüzden kimliğim yok hikayesine inanmamak ağır bastı bende
sizi maddi yönden koparmaya çalışıyor olabilir?!
  • comp  (10.10.22 15:27:27) 
ha oturma izni yokmuş o şehirde
kimlik deyince basbayağı kimlik anladım

  • comp  (10.10.22 15:29:08) 
Dostum öncelikle bir araç içi kamera al mutlaka. Sırf bu sebepten ötürü araç içi kamera taktım, aksi takdirde suçsuz olduğunu hayatta kanıtlayamazsın. Şimdi bu iş hastane kayıtlarına düştüğü anda babasını arayıp dava açalım diyecek bir sürü avukat olacak, sizi de uğraştıracaklar.

Doktor şüphelenmediyse ve kaza diye dosya açtırmadıysa sıkıntı olmaz. Ama trafik kazası diye dosya açılırsa o zaman işin içine polis vs de girer. Adamın kaçak olmasından bağımsız olarak sana sıkıntı yaratabilirler. Sal gitsin bu saatten sonra uğraşmana gerek yok, ama kesinlikle araç içi kamera taktır.
  • roket adam  (10.10.22 16:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.