[]

Yurtdışında eduroama bağlanamama sorunu

Herkese merhabalar,
Normalde kayıtlı olan eduroam kullanıcı adı ve şifremi resetledim salak gibi. Tek düşüncem tekrar kullanıcı adı ve şifreyle girip interneti hızlandırmaktı. Bu ne bilimsizliktir diyor olabilirsiniz şu anda.
Ancak Almanya'da küçük bir şehirdeyim ve çok az yerde internet erişimi var. Eduroamla ilgili bu şekilde bir bağlantı sorunu yaşayan olduysa şu ana kadar ve yardım edebilirse çok sevinirim.
Kullanıcı adı ve şifremi giriyorum ancak sistem sanırım kullanıcı adının @ kısmından sonrasını şu anda bulunduğum üniversitenin kayıt listesinde arıyor ve bağlandırmıyor.
Teşekkürler şimdiden

 
-tahmin-
İlk oturumu kendi üniversitenizin ağından yapmalısınız, zira şimdi düşünüyorum benim okulumdan başka bir okul uzantılı mail ile oturum açmak mümkün değil gibi geliyor bana.
-tahmin-
  • but that was just a dream  (09.10.22 18:22:45) 
Eğer wifi listesinde içinde eduroam geçen başka ağlar görüyorsanız onlara bağlanmayı deneyin. Bir de şöyle bir şey var:
it.cornell.edu

  • mikro patlama  (09.10.22 18:26:50) 
eduroam ile sistemdeki her üniversitede kendi kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Yani @ işaretinden sonrasını da kullanmalısınız evet.
Ancak, eduroam bağlantılarını çoğu okulda normal bir wifi ağına bağlanıyormuş gibi gerçekleştiremiyoruz ve bazı ayarların yapılması gerekiyor.

Bunların arasında @mikro patlamanın ilettiği linkteki gibi auth type'ın PEAP ve auth config in mschap olması standart gibi bir durum diyebilirim.

Bir de bu tür durumlar için eduroam sisteminin bir konfigürasyon programı var, onu da yüklemenizi öneririm. Kurumunuz için ilgili ayarları otomatik olarak sağlayacaktır.

cat.eduroam.org

Ayrıca kendi üniversitenizin ve ağına bağlanacağınız üniversitenin eduroam ile ilgili ayarlarını da web sayfalarından bulabilirsiniz.

Almanya'dan örnek olarak RTWH-Aachen'ın eduroam bilgileri

help.itc.rwth-aachen.de
  • yeninesiltupcu  (09.10.22 20:15:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.