[]

Avrupa'da doktora hk.

Bu soruyu aslında Avrupa'da doktora yapan/yapmış kişilere soruyorum. Bu yıl Avrupa'da doktora programlarına başvuracağım. Programları araştırdım ancak ben araştırken genel olarak akademik kriterlere baktım. Genel olarak Avrupa'daki en iyi üniversitelere başvuracağım. Doktora öğrencisi olarak stipendler yetiyor mu sizin olduğunuz yerde, refahınız nasıl? Şu an burada araştırma görevlisiyim, doktora öğrencisi olarak geldiğimde refahım nasıl değişir?




 
Düşündüğün şehirleri www.numbeo.com buradan aratarak alacağın miktarla giderleri kıyaslayabilirsin. Metropol şehirler dışında refah ya aynı olur ya da bir miktar artabilir.


  • OrangeYellow  (08.10.22 18:08:49) 
Avrupa’da iyi üniler dediğiniz için Almanya, İsviçre ve Hollanda seçenekleriniz arasındadır sanırım.

Almanya’da sözleşmenize bağlı 1000 ile 1800 euro arasında bir maaş bekleyebilirsiniz. Tek başınız bu tutar geçinmeniz için yeter ama evliyseniz ve eşiniz çalışmıyorsa ekonomik sıkıntılar çok olası.

İsviçre’de 3k CHF civarı maaşınız olur. Zürih ve Cenevre hariç evli olsanız dahi geçinebileceğiniz bir tutar bu. Bu iki şehir dışında 1000-1500 euro arası kira ödersiniz kalan da tek kişiyseniz rahat yeter.

Hollanda’da 2400 civarı (brüt) başlıyorsunuz, her yıl artıyor. Avrupa’da doktora öğrencilerinin en yüksek maaş aldıkları yerlerden birisi Hollanda. Doktora yapanlar genelde hayatlarından memnun. Ama kabul almak mesele tabii. Ev krizi de ciddi boyutlarda. Tek başınıza bu para ile çok rahat geçinirsiniz. Evliyseniz zor bir hayat sizi bekliyor diyebiliriz.
  • but that was just a dream  (08.10.22 19:06:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.