[]

bilgisayarı amfi + pedal olarak kullanmak

bu şekilde kullanan var mı elektro gitar için. ekstra hoparlör, ses kartı vs almak gerekir mi ? hangi yazılımlar gerekir ?




 
Bi tane usd ADC lazım, behringer um serisi ya da scarletler var en popüler, onlar gibi. Windows'taysan amplitube veya guitar rig kullanılabilir, hem standalone hem de ableton gibi programlara plugin gibi. Mac'teysen yine amplitube veya garageband ya da logic pro kullanılabilir. Tabi ki amplitube gibi guitar rig gibi bir sürü simülatör var da aklıma şimdilik onlar geldi. Ben logic pro'nun içindeki efektlerle kendimi tatmin ediyorum.

Hoparlör yoksa alman gerekir tabi monitörün ya da laptopun üstündeki hoparlörden çıkan ses, ses değil. İdeal olarak monitör bir hoparlör alabilirsin ama kaliteli stereo multimedya hoparlörler de iş görür bence. Veya kulaklık.
  • mirafiori  (08.10.22 17:56:53 ~ 17:57:59) 
Gitarı bilgisayara iki şekilde input edebiliriz

1 onboard ses kartı (pasif irig vs ya da direkt saplamak)
2 düzgün bir audio interface (apogee jam, ya da tam ses kartı)

birincisi o iş için tasarlanmadığından biraz oluyor gibi gelse de gerçek harici audio interface'e göre arada uçurum olacak ses kalitesi olarak.

Yani en azından apogee jam gibi bebek arayüz ya da audient id4 gibi doğru düzgün bir alet (ya da focusrite ya da motu ya da bin tane var düzgün ses kartı driver'inin olduğuna eminseniz alın windows kullanıyorsanız. Mac'teyseniz hepsi olur behringer falan da) şart aslında.


Yazılım da çok var en yaygınları

Ik Multimedia Amplitube (Hiç sevmem)
Native Instruments Guitar Rig
Overloud TH-U (Favorilerimden)
Bias Amp2
Softube (çok modelleri var)
Neural DSP (çok modelleri var)

daha da epey var, logic'in studio one'ın çoğu daw'ın da kendi amfisi oluyor.
Yukarıda saydıklarım daw'sız stand alone olarak da çalışır.

Bilgisayara gitarı girdik düzgün bi gain ile, yazılımla amfi modellemesi yaptık e nerden duycaz bunu en az 5" sürücüsü olan kabin de lazım. Eski müzik seti olur, aktif hoparlör olur artık bütçenize göre.

Kayıt vs uğraşmayacaksanız, bilgisayarla aranız iyi değilse bi tane dijital amfi modellesi pedal alın geçin bence. Zoom GX1 Four mesela başlangıç ve orta seviye için gayet tatmin edici ucuz bir alet, minnacık her yere de geliyor.

Ya da direkt roland cube, boss katana gibi bi dijital amfi ile de yukarıda saydığımndan çok daha ucuza çözebilirsiniz çeşitli amfi tonları almayı görece iyi bi ses kaynağından kompakt olarak.

Canlı kullanımda ayrıca kontrolcüye ihtiyacınız olacak midi pedal ya da ascii klavyeden aparılmış foot switch falan. Bir sürü iş o da.

Kötü demiyorum bu arada en düzgün sonuçlardan birini veriyor amfi modellemeleri IR'ler ile ama hali hazırda bu iş içinde değilseniz ilk başta bağlamsal uzay boşluğunda bulabilmeniz kendinizi çok kolay. Hesap etmediğiniz epey parametre girecek işin içine çok tak çalıştır bir çözüm olmayabiliyor da. Stüdyo ortamında da canlıda da yıllarca kullandım (canlıda en son uğraşmaktan şişip basit bi dijital pedal aldım onu kullanıyorum tak çalıştır)
  • hedep  (08.10.22 17:58:03 ~ 09.10.22 15:19:30) 
başlangıç için "rocksmith tone designer" çok rahat iş görür bence.
www.youtube.com

  • late viper  (08.10.22 21:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.