[]

Avrupa'nın kara kışı

Malum ekonomik kriz,pandemi, lojistik krizi, tedarik krizi,mikroçip krizi, Rusya Ukrayna savaşı, hububat krizi, yüksek enflasyon derken kış kapıya dayandı. Avrupa'da korkunç bir enerji krizi var öyle ki geçmişte nükleer enerjiden vazgeçmeyi düşünen, kömürü yasaklayan Avrupa ülkeleri biçare durumda geri adım atmaya başladılar. Avrupa ülkelerinde çift hane açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığı yapılan enerji zamlarının açıklanan enflasyon oranlarının çok üzerinde olduğu bir gerçek. Artık mızrak çuvala sığmıyor. En son kuzey akım boru hatlarında da sızıntı tespit edildi bu kadar talihsizlik ancak kadersellikle açıklanabilir önümüz kara kış ve Avrupa ülkeleri çaresizce bekliyorlar Avrupa'da elektrik kesimleri ve iflaslar başlamış durumda. Almanya vatandaşlarıni kişi geçirmeleri için Türkiye'ye gönderiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Şahsi görüşüm bir ay sonra Avrupa ülkelerinde sokaklar hareketlenmeye başlar hatta bu konu sonu gelmez ciddi çatışmalara iç savaşa kadar gidecektir. Avrupa Birliği çatırdıyor.


 
Avrupa'da yasiyorum, dediginiz gibi bir enflasyon var ama gundelik hayati cok etkiledigini soyleyemem. Alt gelir sinifinda olan az bir kesim daha cok etkileniyor tabi ama onun disinda tuketim aliskanliklari pek degismedi, hatta tatil, gezme, seyahat harcamalari milletin pandemide cani sikildigi icin artti. Hukumet de bu kis icin vergileri dusurdu, ssyal yardimlari artirdi ve her haneye enerji faturalarini odemesi icin neredeyse 6 aylik fatura bedeli kadar hibe yapti.

Gecenlerde burada yasam maliyetlerinin artmasi ile ilgili bariscil bir yuruyus yapildi (www.youtube.com ama oyle ic savas, Avrupa Birliginin catirdamasi gibi seyler pek gercekci gelmedi bana.
  • sertac akin  (08.10.22 12:56:34) 
Ortada bahsettiginiz gibi bir enerji krizi yok, planlar yapildi ve eger ongorulenin isinda seyler olmazsa bu kis geride kaldi bile, duruma gore onumuzdeki kis zorlanmalar olabilir, dunyanin haline bagli... enflasyon artisi var, yasadigim ulkede yuzde 5 resmi olarak ama bana yansimasi yuzde 10-15 gibi, yasam tarzlarina gore yansimayan veya cok hafif etkileyenler de var cevremde... Avrupa'da dunyanin her yerinde oldugu gibi politik calkantilar var ve insanlari sokaga inmesi yeni degil, bundan sonra da devam edecektir. ortada yasaklanan komure geri donus de yok, zaten hizmette olan bazi santraller bir yil icinde kapanmasi gerekirken sureleri ne olur ne olmaz diye 2 sene civari uzatildi... onun disinda almanya aralikta kapatacagi 2 adet nukleer reaktoru yine kapatacak, ancak ne olur ne olmaz diye sikinti olursa calisabilir durumda bekletecek.


kis gecerken gorecegiz, neler olacagi belli olmaz, fransa nukleer ulkesi ancak nukleer guvenilir bir kaynak degil ne zaman sorun cikacagi belli olmuyor.

enerjiyle ilgili yapilan felaket senaryolarini gercekmis gibi cebe atiyorsunuz sanirim, devletlerin gorevi iyi senaryoyu, normal senaryoyu, kotu senaryoyu ve en kotu senaryoyu planlayip en kotusune hazirlanmaktir, turkiye'de pek olmayan bir sey.
  • hewit  (08.10.22 13:56:26) 
Dusundugun su:
Bira7 tarafsiz 've yabanci basin takip edin... ekim ayinda 5 gunlugune tail icin gelen turist almak hukumeti kisi burada gecirsin diye mi gonderiyor sizce.

  • parcxerox  (08.10.22 14:37:36) 
Kendi ülkesini süper olağanüstü fantastik diye yazıp avrupa bitti diye yangın yapmak. Umarım bir maaş prim yatar, süper performans.

Avrupa'dan bildiriyorum; bunun aynısını covid dönemi yazan gençler de vardı burada. Onlar sonra o güzel atlarına binip gittiler, utanclarindan yazamiyorlar heralde. Şimdi de Avrupa'da enerji krizi var, Avrupa bitticiler geldi.
Bitmedi abi avrupa falan. Anlıyorum bilgilerinizi böyle a haberden falan alıyorsunuz ama komik duruyor.

Alin bilgi olsun; elektriğe 2020'de 0.09 euro/kwh oduyormusum. Son faturam 0.13. iki senede yüzde 44 artmış.
Gene bilgi olsun tam 1 sene önce 12li bu a kalite yumurta 2.65 euro, su an 2.99.
Siz çok objektif insansiniz, bir bakin bakalim iki senede yüzde kaç artmış elektrik ve 1 sene yumurta kac artmis Türkiye'de.

Tamam abi catirdadik tamam, Türkiye Süper olağanüstü yer. Bütün ekonomik göstergeler süper diyor Türkiye, hatta en modern en özgür çağını yaşıyor.

Maaşı euro yollarsiniz bana, ibani malum kisilerin iletişim merkezi emailine atarim.
  • logisticsmanager  (08.10.22 16:17:19) 
Tekel çip makinası fabrikası Hollanda’da, adamlar 1 yıllık doğalgaz stokladıklarını ve bu sene gazla ilgili sorun olmayacağını açıkladı. Çıkarmayı tercih etmedikleri doğalgaz da var. Bence biz kendi derdimize yanalım.


  • marla is in my head  (09.10.22 12:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.