[]

Canik TP9 SF Elite-S nasıl bir silahtır?

Çok anlamam ama özelliklere bakınca bana 10 numara gibi geldi. Güvenlik anlamında birçok şey var. Fiyat da görece ucuz gibi 7 bin seviyesinde. Ne diyorsunuz?




 
Kesinlikle en iyi yerli silahlardan birisi.
Ama anlamam diyen birisi için biraz riskli olabilir, yanlış bilmiyorsam emniyet yok bu modelde.
Bu da şu demek, eğer silah taşımaya, nasıl taşınacağına aşina değilseniz kendinize ve çevrenizdekilere istemeden zarar verebilirsiniz.

Silah bulundurmak ve taşımak bir çok disiplini birden gerektiren, eğitim isteyen bir iş.

Bu silah konuda uzmanlaşmış, işi icabı kullanan, anında silahını kullanmaya başlaması gerekebilecek personel için biçilmiş kaftan.

Tümünü okur, izler, çalışırım derseniz olur ama diğer türlü, başlangıç için daha güvenli bir silah tercih edebilirsiniz.

Diğer yandan bu silahla ortalama bir vatandaşa göre oldukça fazla atış yapmış biri olarak diyebilirim ki 20 metre mesafede doğru atışlar yapmaya başlamanız için 2-3 gün bir bilenle çalışmanız yeterli olacaktır.

Fotoğraf makinesi gibi mübarek. :)
  • mhm  (08.10.22 00:53:56) 
@mhm alternatif Canik tavsiyesi verebilir misiniz?


  • havadakarada  (08.10.22 05:39:47) 
Ben uzun araştırma ve denemeler sonucu "canik tp9 sfx mete" aldım. tavsiye ederim.


  • lancelot du lac  (08.10.22 11:32:01) 
Bu platform üzerine inşa edilmiş olan Combat modelini taşıyorum, bundan önceki tabancam da Glock 19 idi.

Modelde emniyet var, model ismi sonundaki -S takısı emniyeti ibare ediyor. Sanırım @mhm -S takısı olmayan emniyetsiz "TP9 SF Elite" modeli ile karıştırdı.

Ama bana göre emniyet hiç olmasa daha iyi, benim silahım olan Combat modelinde Türkiye satışlarında emniyet standart.

Bahsettiğim emniyet de tetik emniyeti, tetik korkuluğu üzerine yerleştirilmiş bir mandal.

Hiç sevmiyorum, hiç kullanmıyorum, bana göre hiç de mantıklı değil.

Son yıllarda geliştirilen ve dünyaca kabul gören tabancalara bakarsanız neredeyse tamamının emniyetsiz olduğunu görürsünüz, başta glock olmak üzere.

Tabi burada bahsettiğimiz manuel kurulan bir emniyet mandalının olmayışı, yoksa her firma kendi tasarımında farklı emniyet sitemleri kullanıyor. Bunların bir çoğu da iğne emniyetleri tabi ki.

Elbette bu bahsettiğim durum horozsuz, iğne vuruşlu tabancalar için geçerli. Çocukluğumdan beri hayranı ve aşığı olduğum Beretta F92 almayışımın en büyük nedeni "Eşek Kulaklı Emniyet Mandalı"dır

Neyse konuya dönelim, Canik (özellikle TP platformu) çok geliştirilen, her yeni sürümde bir önceki hata veya eksiklikler giderilen, sürekli kendini ileri taşıyan bir marka.

Amerika pazarında ciddi bir kitlesi var, Glock - Sig Sauer - Canik aşağı yukarı aynı paralara satılıyor.

Siyasi ve milliyetçi nedenlerden dolayı satışının yasaklandığı bazı eyaletlere (ya da tek bir eyalet, hatırlayamadım) dışarıdan ikinci el olarak getirip satan polis memurları vs var.

Ben silahı atım yatağı boş taşıyorum, Glock'u da böyle taşırdım. Mafya değilim, polis değilim, terör bölgesinde JÖH-PÖH değilim, kan davalım yok hamd olsun.

Namluda patlamaya hazır bir fişek olmasının benim için bir mantığı yok, çünkü Allah korusun bana silahın lazım olması gerekecek bir durum, silahla bir kaza yaşama ihtimalinden çok çok çok daha düşük.

Zaten ani bir durumda (bir kere başıma geldi) silahı çekmem ile mekanizmayı kurmam aynı saniye içinde oluyor, tek handikapı silahı tek elle kullanmak zorunda kalınca kurmak zor. Gerçi tactical tabanca olduğu için gez ile pantolon kemeri veya sert herhangi bir kenar ile kurulabiliyor.

Neyse konu çok dağıldı;

Canik güzel markadır, TP9 güzel seridir, sivil vatandaş için Elite serisi idealdir.

Ama benim tavsiyem bir de Berettanın Türkiye üretimi markası olan Stoeger'in STR-9 modeline de bak. Glock klonudur ve güzel bir tabancaya benziyor.
  • John Bloor  (08.10.22 11:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.