[]

Arabayı ilk çalıştırma

Otomatik vites için sormuş olayım. Frene basıp arabayı direkt çalıştırıyor musunuz yoksa kontağı ya da start düğmesine, bi tık çevrilmiş gibi göstergelerin tüm ayarlarına gelmesine bekleyip, ondan sonra mı çalıştırıyorsunuz?




 
Direkt girişiyorum. Turbosuz benzinli otm.


  • msb  (07.10.22 22:12:14) 
Tek tık çeviriyorum.
Işıklar yanıyor.
Kemeri takıyorum.
Işıklar sönüyor.
Çalıştırıyorum.

ya da
Tek tık çeviriyorum.
Işıklar yanıyor.
Telefonu çıkarıyorum, şarkı / navigasyon vs.
Işıklar sönüyor.
Çalıştırıyorum.
  • nickini vermek istemeyen uye  (07.10.22 22:17:56) 
tek tık çevirip kemer, navigasyon ayarı ışıklar sönünce marş


  • coldegezenkutupayisi  (07.10.22 22:20:00) 
Peki bununla alakalı, kullanım kılavuzu bilgisi var mıdır? Tavsiye edilen hangisidir?


  • hede hodo  (07.10.22 22:23:21) 
frene bas, çalıştır.


  • inheritance  (07.10.22 22:24:22) 
gaza basılıyken arabayı çalıştırıyorum desem yeridir.


  • roket adam  (07.10.22 23:23:34) 
kullanım kılavuzu göstergelerin tüm ayarlara gelmesini bekleyip ondan sonra çalıştırmanız gerektiğini söyler. kontağı açınca aracın muhtelif yerlerine elektrik gitsin, yakıt pompası çalışıp ilk yakıta yol versin, yağ pompası çalışıp yağlamaya hazır hale gelsin, marşa basınca da her şey hazır olsun. kılavuzun mantığı bu.

ben de arabamın ilk zamanlarında göstergelerin tamamlanmasını bekleyip çalıştırırdım. hatta kontağı açınca bir yerlerden vınnnn diye 2 saniyelik bir ses gelip sonra dururdu. hah derdim ki "bak bir şey elektriği alınca hazır konuma geçti". şimdi anahtarı takar takmaz çevirip çalıştırıyorum.

2 yıl önce aldığım corolla anahtarsız olduğu için zaten bir tık çevirme gibi bir durumu yok. frene basıp power'a bastıktan sonra göstergeler önce açılıp sonra toparlanıyor. lakin bir noktaya gelene kadar da vites P'den çıkmıyor, o toparlanmayı bekliyor, yürüyüp gidemiyorsun.
  • kibritsuyu  (08.10.22 09:23:16) 
Yazın beklemem basar çalıştırırım, kışın 1-2 saniye beklerim. Hatta aşırı soğukta kontağı açar 1-2 sn bekler, sonra kapatır tekrar açarım ki kızdırma bujileri iyice kızışsın. Dizel araç için geçerli tabi ki bu.


  • John Bloor  (08.10.22 11:59:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.