[]

Robot süpürge vs. kablosuz şarjlı süpürge?

Hangisini tavsiye edersiniz?




 
Evde çocuk varsa, koltukların da süpürülmeli önemli. Bu yüzden ben şarjlı süpürge aldım. Robot süpürge için ayrıca bataryalarının çok çabuk bittiğini de duydum.


  • makarnacanavari  (07.10.22 09:47:34) 
alacağınız markaya göre değişir.
şarjlı süpürgelerde dysondan başkası yalan. şarj pil vs çok sıkıntı, robot süpürgede xiaomi gayet iyi.

  • erty_ksk  (07.10.22 09:48:42) 
Robot süpürge tek başına yetmez. İkisinden biri olacaksa kablosuz süpürge.


  • kobuzchu kiz  (07.10.22 09:52:34) 
Aslında ikisi birbirinin muadili değil hemen açıklayayım:
Robot süpürge ince tozları detaylı almıyor. Görünen her şeyi çekiyor ama gözle görünmeyen minik toz detay vs almaz. İyi bir kablosuz süpürgede bunları alabilir ve koltuk vs temizleyebilirsiniz. Ancak kablosuz süpürgelerde çok büyük parça çekmemeniz gerekiyor. Örneğin iri kedi kumunu kablosuz süpürge ile çekmemeniz gerekiyor; kablolu kötü bir süpürge hep yedekte olsun derler bu bakımdan.

Kablosuzda kendiniz yoruluyorsunuz robotta o yapıyor. Kablosuz haftada 1-2 gün detay temizlik için robot ise rutin temizlik için kullanılabilir. Eğer evinizde iyi bir kablolu süpürge varsa ben sizin yerinizde olsam robot süpürge alırım. Bir süre sonra da ileride kablosuz iyi bir süpürge alırsınız.
  • titanic kemancısı  (07.10.22 10:07:04) 
v15


  • gabe h coud  (07.10.22 10:17:28) 
Kablosuz süpürge, bosch ya da dyson


  • anten  (07.10.22 10:47:42) 
Evde kedi/köpek var ise her gün süpürülmesi gerekliyse robot süpürge


  • mirty  (07.10.22 11:23:24) 
Bana kalırsa önce kablosuz süpürge alınır, eski usül süpürgeden kurtulunulur.

Sonra destekleyici olması için robot süpürge alınır.

Robot süpürgenin de bataryası kullanıma bağlı olarak 1-2 senede cidde şekilde azalıyor. Bataryalar 500-1000TL arası bilginize.

Ama kablosuz süpürgelerin bataryası daha uzun dayanıyor nedense benim deneyimlediğim o. dyson, philips ve grundig kullanıyorum farklı evlerde. Dyson 6, philips 3, grundig 1 senedir yarı yolda bırakmadı. Fark ettiyseniz ekonomi marka tercihimi etkilemiş :D
  • ananiyimioguz  (07.10.22 12:44:52 ~ 12:46:14) 
kablosuz > robot kesinlikle.
ikisi de var evde.
özellikle ev geniş değilse ve dağınıksa robot süpürge çok işlevsiz kalıyor. yine de her türlü önce kablosuz süpürge, mümkünse dyson.
  • nuisance  (07.10.22 14:05:35) 
halı varsa veya yerde kablolar oluyosa robot akmıyor ya. bir de robotun kendisini temizleme durumu var; haznesi tekerlekleri etrafi falan ben ondan bikip kablosuz sarjli aldim gayet memnunum. roidmi x20 veya x30 tavsiye edebilirim.


  • hjarteblod  (07.10.22 16:17:47) 
Zamanınıza bağlı. Vakit sıkıntısı varsa robot. Sıfır yorulma. Evin büyük oldugunu varsayıyorum. Küçükse kablosuz.


  • mellifica  (08.10.22 23:56:13) 
robot süpürge rutin temizlik anlayışınızı olumlu yönde bayağı etkileyecektir. bizim evde kedimiz de var. her gün mutlaka süpürmek gerekiyor ve ben kablolu kablosuz farketmez, çok üşenirdim.

şimdi her gün robotla bir tur geçiyorum, bazen iki defa bile çalıştıryorum. haftada 1 veya maks 2 defa normal süpürge ile süpürüyorum. kablosuz süpürgenin kablolu süpürgeye nazaran bir artısını görmedim evde her yerde priz var zaten. çok önemsiz bir konfor artışı sağlar süpürgenin kablosuz olması.

ama evde sadece bir süpürge olacaksa öncelik kablolu/kablosuz süpürgenindir. evlerin çok büyük bir kısmı robot süpürgenini erişemeyeceği alanlardır.
  • eksisozlukokuryazari  (09.10.22 01:17:11 ~ 01:18:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.