[]

Satılan telefondan veri kurtarılır mı

Merhaba. Kullanmadığım bir Apple cihazım var ve satmak istiyorum. Telefonda eski oturumum kapatıldı ve başka bir oturum mevcut. Bu halde cihazı satarsam özel fotoğraf, video, şifre, numaralar gibi şeyleri alan kişi dur bi bakayım neler varmış eskiden diyip merak edip geri getirmeye çalışsa bu mümkün olur mu? YouTube’da birkaç video izledim kafam karıştı.




 
hayır olmaz. format atıp verdiysen


  • jelly bear  (06.10.22 12:34:47 ~ 12:35:01) 
Çok düşük ihtimal. Siyasetçi veya ünlü sanatçı olsaydınız belki uğraşırlardı.

Ama içiniz rahat olsun istiyorsanız tüm hafızayı dolduracak önemsiz şeyler yükleyin telefona.
Atıyorum 10 tane film yükleyin. Telefonun hafızası dolana kadar.

Ben de uzmanı değilim ama bana anlatıldığı şekliyle anlatayım;
Dosyalar diske "39ru2j09fınwe0ıjr3202eojwlkmdlkajdaojpo" gibi yazılıyor. Sonra bunu sil dediğimizde tek yaptığı şey en başına "0" eklemek. Böyle olunca o dosya yokmuş oluyor. Eski dosyaları geri kurtarma programları bu sıfırları silerek neler olduğuna bakıyorlar.
Ama siz tüm diske yeni dosyalar koyarsanız eski dosyaların olduğu yerlere "klfshaşoıehdpoiq3u930jfweıh093u903" şeklinde bilgiler gelmiş olacak ve eski bilgileriniz sonsuza dek ulaşılmaz olacak.
  • michael_knight  (06.10.22 15:00:53) 
Yanlış hatırlamıyorsam Apple verileri encrypt bir şekilde tutuyor ve cihaz sıfırlandığında size ait anahtar kalıcı bir şekilde silindiği için eski verileri kurtarmak mümkün olmuyorç Yani michael_knight'ın dediği doğru olsa bile ulaşılacak tek şey çözülmesi mümkün olmayan şifreli veri yığını olacak.


  • salihdt  (06.10.22 16:10:38) 
Format attığında uygulamalar sıfırlanacağı için telefonun işe yararlığı kalkıyor. Yani alabildiği son güncellemeler için format iyi bir yöntem değil.


  • epitaf  (06.10.22 23:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.