[]

ilk arabasını alacak olana tavsiye

merhaba

32 yaşındayım. şişli'de yaşıyorum. işim gücüm var ama yaşadığım yer dolayısıyla henüz hiç araba almaya yeltenmemiştim. ehliyetim de var ama biraz ders de almam lazım. şimdi ötv indirimi gelirse sıfır arabayı kaçırmayayım diyorum. arabalardan hiç anlamam. dış görünüşü güzel olsun, beğeneyim isterim. ötv indirimi gelince bana kalsa gidip bir fiat 500 alırım. bu arabayı çok beğeniyorum çünkü. sizce nasıl bir araba? buna benzer ya da farklı tavsiyeler verebilirseniz sevinirim. teşekkürler.


 
ötv sıfırlanma konusu her sene çıkar, sektörün önde gelenlerini dün akşam takip ettim hiç birisi çıkmasını beklemiyor. ülkede aylık enflasyonu görüyorsunuz, araba almadığınız her ay zarardasınız.


  • duster  (06.10.22 08:08:43) 
araba sektörünü takip edenler 2025ten önce iyileşme beklemiyor. bu tarz söylentiler 2.el piyasasını düşürmek için çıkarılan söylentiler. hadi indirim oldu araç yok çip krizi var, sıraya girsen 1 seneye belki araba gelmiyecek gelse de sizin istediğiniz fiyatın üstünde olucak.


  • mikahakkinen  (06.10.22 09:00:28) 
Otomobil cari açığı şişiren en büyük ithalat kalemlerinden biri.
Cari açığın büyümesi demek ekonominin kötüleşmesi demek.

Şimdi siz devletin yerinde olsanız, ekonomi batsın ama herkes arabaya binsin mi dersiniz. Yoksa daha az araba satılsın ama ekonomi daha az sarsılsın mı dersiniz?

ÖTV'nin en büyük sebeplerinden biri cari açığı kontrol altında tutma niyeti. Siz karar verin düşer mi? Ha dönemsel kampanyalar oluyor arada ama bilemiyorum yine de.

Şimdi gelelim araç sorusuna. Şişli'de yaşıyorsanız, ilk aracınız da olacaksa kolay park etmeye uygun, şehir içinde çok yakıt tüketmeyen ufak bir araç bakmanız iyi olur. Yeniyseniz ufak araçları kontrol etmek daha kolaydır.

Fiat 500 fena değil bu kriterlere göre, ama muadillerine de bakın. Hyundai i20, toyota yaris, fiat egea cross(belki), volkswagen polo gibi araçları bi inceleyin.
  • anten  (06.10.22 11:29:00) 
bence önce araç bana ne kadar gerekli ne kadar kullanacağım onun kararını vermek lazım. ayrıca bunun sigortası, kaskosu, mtvsi var.

yatırım aracı zihniyeti, şimdi alayım 2 sene sonra iki katına satarım bitmeden araba fiyatları ucuzlamaz.
  • astronom bey  (06.10.22 14:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.