[]

Dezenformasyonla Mücadele Kanunu

Malum sosyal medyada yer alan on bilgiden dokuzu gerçekdışı hatta yalan geri kalanıda şüpheli bilgi bu paylaşımlar o kadar kontrolsüz ve tehlikeli boyuta ulaştı ki sosyal medyada her kişi kurum karalanabiliyor hedef gösterilebiliyor KİŞİLİK HAKLARINA saldırılabiliyor sosyal medyada katiller "kahraman" masumlar ise "cani" ilan edilebiliyor işte bunların önüne geçebilmek özel ve tüzel kişilik haklarını korumak ve toplumu yalan haberden korumak için yakında "dezenformasyonla mücadele kanunu" çıkıyor ben bu konuda çok geç kaldığımızı düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Düşüncelerinizi bekliyorum.




 
ted+1


  • pide  (05.10.22 10:05:31) 
dezenformasyonla mücadele, serbest olan kanalları da kısıtlama altına alarak değil, eldeki tüm kanallardan isabetli ve doğru bilgi yayarak gerçekleşir. şu an trt, bizlerden elde ettiği vergilerle tam olarak doğru yayın yapıyor olsaydı, sosyal medyada duyduğumuz her saçma haberin ardından trt'yi açıp doğrusu neymiş diye öğrenmeye çalışırdık. dezenformasyonu yapan devletin kendisi olduğu için trt'de gördüğümüz şeyi sosyal medyada güvenilir bulduğumuz kişiler üzerinden doğrulamaya çalışıyoruz. şimdi bu düzenleme ile beraber sosyal medyada güvenilir bulduğumuz kişiler de bir daha bu konularda fikir belirtme riskine girmeyecek. dolayısıyla türk sosyal medyası, çoğunluğu fetöcü falan olan, yurtdışında olduğu için ceza alma kaygısı olmayan saçma sapan etki ajanlarının etkisi altına girecek tamamen.

belki de yapılmak istenen budur tabii, onu da bilemiyoruz.
  • roket adam  (05.10.22 11:06:58) 
ted'in cevabi silinmis sanirim moderasyon tarafindan. ben de yazayim da benimki de silinsin. bu aktroll arkadasin gecmis duyurularina bakarak hangi maksatla yazdigini gorebilirsiniz, cevap verip itibar vermeyin kendisine.


  • bay b  (05.10.22 11:09:18) 
Boş yapma lan lale. Duyuruyu kendi saçmalıklarınla doldurdun.


  • mahone  (05.10.22 11:22:44) 
Gora'dan bir şey paylasmak isterim;
"Fazla dikkat çekiyorsun, yapma."

Hayır troll olduğun ortaya çıkınca maaş kesilir, yazık olur. Bu hayatta böyle onurlu, şerefli is bulmak zor.
  • logisticsmanager  (05.10.22 11:42:59) 
maaşlı mı çalışıyorsun, haftalık mı alıyorsun?


  • nothing in my way  (05.10.22 11:46:36 ~ 11:47:34) 
ted+1

bay b +1

aman üstüme geliyorlar +1

mahone +100


sana ekmek yok, boşa keyif kaçırma güzel kardeşim. cidden inanıyorsan bu dediklerine, gidin teşkilatta beraber masturbasyona devam.
  • bir ileti paylastim  (05.10.22 12:01:52) 
Bu yasa çok sıkıntılı bir yasa. Olay tamamen seçim öncesi, muhaliflerin sesini kısmak üzerine.

Cumhurbaşkanı çıkacak "camide içki içildi" demeye devam edecek.
Bakan çıkıp, gözümüze baka baka yalan söyleyecek.
Milletvekili yalan haberi görüp, retweet edecek vs vs.

Bunlara hiçbir şey olmayacak. Ancak ENAG çıkıp, enflasyon %180 deyince, "TÜİK rakamları bu, dezenformasyon yapıyorsun" diyecekler. Zaten herkese dava açmalarına gerek yok. 100-150 kişiyi yıldırsalar yeter. Enflasyon hesabı yapan kaç kişi var örneğin. Herkes ENAG'tan, İTO'dan alıp paylaşıyor.


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.10.22 12:12:32 ~ 12:13:19) 
toplumu yalan haberlerden korumak istiyorsak komple yönetimin/sistemin değişmesi gerekiyor zira hepimizin özel ve tüzel kişilik haklarına yönetim tarafından saldırı, manipülasyon ve iftira var.


  • Phoebe  (05.10.22 12:28:42) 
roket adam, Avrupa ülkelerinin tamamında bu yasa var bizdeki gibi "muhalif" anlayış Avrupa'nın hiçbir yerinde yok. Evet bu kanun muhalif olduğunu iddia eden ama gerçekte muhalifliğin ticaretini yapan yayın organları ve muhalifliğin pr'ını yapan yayıncılar için tehdittir zira bundan sonra delilsiz, ispatsız, mesnetsiz bir şekilde bir kurumu, şahsı veya şirketi karalama devri bitiyor bu kanun gerçek muhalifler için tehdit değildir aksine muhalefetede standart getiriyor ve muhalefetin kalitesini artıracaktır ve hatta muhalefet hakkında gerçekdışı haber yanlarında önünü kesecek tır.

Sosyal medyada güvenilir gördüğünüz kişiler? Neye göre güvenilir? Güven yoktur metod vardır.metod bilirseniz dogrularsiniz zaten kişilerle işiniz olmaz.

Türk sosyal medyası halihazırda fetoculerin, pkklilarin, ermeni lobicilerinin, türk ve Atatürk düşmanlarının elinde zaten. Bir profil açıp adini gerçek Atatürkçü koyup iki üç Atatürk resmi paylaşıp kamuoyu olusturabiliyorsunuz ve yazdıklarınızdan dolayı hukuki bir yaptırım yok! İşte bunlar bitecek artık.


kartallar yuksek ucar, yasa kesinlikle muhaliflerin sesini kısmaya yönelik değil aksine muhalefetin kalitesini artıracak sözcü manşetleri gibi gerçekdışı abartı olduğunu dusundugum bilgilerle yayıncılık bitecek. Sizin iddia ettiğiniz şeyin mumkunati yok zaten.

Siyasetçilerin her dediğini doğru kabul ederseniz işiniz zor chp'ninde "fazilet durağı vakası" var mesela ve buna benzer çok şey var.

İstatistik konusunda az çok bilgi sahibi olan biri olarak ifade edeyim ki TÜİK'in verileri Türkiye'de en sağlıklı verilerdir bu veriler dogrulanabilir ayrıca her istatistiğinde metodolojisi yazar herşeyi şeffaftır bunlara ek olarak AB ile akreditedir ve her ay gerek. An gerekse yerli denetimlerden geçer TÜİK dışında eurostat, wb, IMF gibi yabancı kuruluşların verileride TÜİK ile paraleldir. Sizin belirttiğiniz grubun verilerinin ise metodolojik olarak ciddiye alınacak tarafı yoktur maalesef ayrıca halk arasında TÜİK hakkında konuşulan iddialar cehaletten başka birşey değildir.


Phoebe, sıkıntının yönetim kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız ve bu yönetim degisirse yerine gelecek yönetimin sıkıntılı olmayacağı ne malum? Malum giden geleni aratır demek ki sıkıntı yönetimde değil sistemde. Sistem izin verdiği için yeni yönetimde de bu sıkıntılar yaşanacak. manipülasyonuna gelirsek siyaset zaten manipülasyondan ibarettir
  • beemaker  (05.10.22 23:50:33) 
rusya benzeri bir polis devletine dönüşmemiz yolundaki aşamalardan biri. yalan bilgiden ziyade mevcut iktidarın çıkarına aykırı herhangi bir gerçek bilginin yayılmasını engellemek, muhalifler üzerinde baskı oluşturmak için halihazırda yapılan hukuksuz hamleleri meşrulaştırmak ve bunları norm haline getirmek amacıyla dizayn edilmiş bir yasadır. yakın vadede amaçlanan; belli kamu görevlileri ve siyasilerin bulaştığı yolsuzlukların ifşasının engellenmesi (ör: sedat peker vakası), korku ikliminin oluşması, seçim döneminde iktidar organları tarafından dizayn edilecek dezenformasyonların önünün açılmasıdır.

dünyada bunu deneyen devletler oldu. dezenformasyon azalmak yerine arttı. biz de muhtemelen twitter yerine discord ve telegram benzeri ortamlardan haber almaya çalışacağız. halktan yurtdışı kaynaklı fetöcü kanalların kucağına düşenler olacak bu yasa yüzünden.
  • zgrydn  (06.10.22 00:51:15 ~ 01:03:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.