[]

Kredi kartı ekstre atlatmak mantıklı mı?

Dyelim kredi kartına 30.000 tl borcumuz var min. 12.000 tl ödedikten sonra kalan 18.000 tl'yi "ekstre atlat" diyerek sonraki aya aktarmanın mantığı nedir? rakamları sallıyorum zaten 300-350 tl faiz geliyor, ekstre atlat yapınca da o civarda bir ücret alıyor.




 
vade sağlaması. borcu vaktinde ödemezsen çizik yersin, yarın limit arttırımında ya da kredi kullanımında vaktinde ödenmemiş borçlar sıkıntı yaratır.


  • phonex  (04.10.22 13:20:52) 
Kısaca ekstre atlatmak şu demek: borcum borç abi, al şu 100lugu beni 1 ay idare et.
Borcu ödememek kısaca şu demek: alacaklin aradığında telefona bakmamak.

  • allah yazdiysa bozsun  (04.10.22 13:28:26) 
Extre atlat konusu şöyle;
Asgari ödedikten sonra borcu ödemezsen faiz günlük hesaplanır, son gününden 10 gün sonra ödersen 20 günlük faiz ödersin. Fakat ekstre atlatı kullanırsan yine asgariyi ödersin ve 30 günlük faiz ile beraber banka bir sonraki ekstreye öteler borcu, temelde banka 30 günlük faizi garantiler, bu sefer 3-5 gün sonra tuttu para geçti eline ödesen de ekstre atlattığın için geçmişteki gecikmiş borcunu değil gelecekte belli borcunu ödemiş olursun.

Bankaların bunu bu kadar pazarlamasının sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Ha kimi zaman ekstre atlatmaya özel faiz oranları oluyor o zaman makul olur, kimisi yılda iki ekstrenin yarısnı ücretsiz flaan atlatıyor uygulanabilir.
  • atom karincanin torunu  (04.10.22 13:42:08) 
atom karinca +1

eğer borcunu 1 aydan önce kapatacaksan ekstre atlatmak manasız bir şey.
  • brkylmz  (04.10.22 15:03:28) 
Enflasyonist dönemlerde taksitli alışverişler, stok yapmak ve uzun vadeli krediler avantajlıdır


  • beemaker  (04.10.22 16:06:14) 
Phonex haklı. Borcunu ödeme oranı riskini belirleyen faktörlerden biri. Riskin yüksekse de kredi limit vs hepsini etkiliyor.


  • roket adam  (04.10.22 21:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.