[]

Lübnan seyahati

Selamlar, kasım ayında Lübnan'a biletimiz var. Ülke hakkında araştırmalara başladık; ancak özellikle şehirlerası ulaşım ve kalacak yer tarafında bilgi eksikliğimiz var. Daha önce deneyimlemiş olanınız varsa ve bu deneyimlerini paylaşmak ister ise dinlemekten aşırı memnuniyet duyarım :v İyi geceler herkese.




 
yıllar önce gitmiştim, şehirlerarası ulaşım yok! Varsa da çok yaygın değildi sanırım çünkü herkes gibi biz de aracıyla bi şoför tutmuştuk. adam oranın yerlisi olduğu için her yere sokmuştu bizi. Hatta bi de camerası vardı CD yapıp vermişti bize geziden hehe.

Biz gittiğimiz dönemde de sanırım 2014- yine bombalar falan patlıyordu, herkes ne işiniz var orda falan dedi ama iyi ki gitmişiz hem TCye çok yakın hem de gerçekten çok güzel bi ülke, Beyrut şahane, Byblos harika, bi kaç yere daha gitmiştik şarap tadımı vs için ama isimlerini hatırlamıyorum. acayip bi ülke kocaman antik şehirlerde falan tek gezen bizdik- 4 kişi gittik o yüzden araç acayip ucuza gelmişti. iyi eğlenceler şimdiden
  • euteamo  (04.10.22 03:26:54) 
Yukarıda arkadaş özetlemiş zaten ulaşım olarak taksi kullanmanız lazım ek olarak Lübnan gastronomi merkezi sanırım dünyanın en leziz yemekleri Lübnan'da. Türk mutfağının orjinallerini yiyebilirsiniz. Şahsen önümde Avrupa ve Lübnan seçeneği olsa tercihimi Lübnan'dan yana kullanırdım.


  • beemaker  (04.10.22 07:59:17) 
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Lübnan lirası mı kullandınız peki ulaşım ödemelerinde? İflas açıklandıktan sonra bankaların çok büyük bir kısmının uzun zamandır kapalı olduğunu öğrendik. Karaborsa kuru üzerinden exchange yapılıyor döviz ofislerinden ve resmi kur ile aradaki fark inanılmaz boyutlarda. Mümkün mertebe varışta nakit doları karaborsadan çevirip işlem yapmak istiyoruz ve yolunmak korkutuyor 5 gün geçireceğimizi göz önünde bulurursak taksiciler tarafından :D Taksiye çok para harcamış mıydınız?


  • lüzumsuz adam  (04.10.22 09:31:20) 
uber kullanıp kredi kartı ile dolar olarak ödemiştik taksi işini genelde. öyle olunca sorun olmadı o kısmı.
güncel kur muhabbetine hakim değilim.

kaldığımız otel goo.gl merkezi ve güvenli. tavsiye ederim
restoran ve bar atayım gittiklerimiz ve sevdiklerimizi
goo.gl
goo.gl
goo.gl
g.page
goo.gl

bu mağara ünlü baya. türkiyede çook daha iyileri var. mesela karaca mağarası gümüşhane. g.page
  • bir ileti paylastim  (04.10.22 16:28:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.