[]

Bir alacağım var...

Bir arkadaşımdan 10 bin lira gibi bir alacağım var. Arkadaşım çok samimi olduğum bir arkadaş. Ama 1 yıldan fazladır bu borç yüzünden konuşmuyoruz. 2 yıldan fazla oldu çünkü bu borcu benden alalı. Ödemedikçe laçka olduk tabi.

Söylenebilecek her ağır sözü söyledim kendisine. Param yok diyor da başka bişey demiyor. Ama meblağ da az miktar değil. Benim de ihtiyacım var. Zaten bu kadar uzun zamandır ötelendim.

Neyse, nedeni nasılı önemli değil. Olan olmuş.

Şimdi sizden ricam benim bu konuda ne yapabileceğim konusunda bana bir fikir vermeniz. Yasal olarak verdiğim parayı ıspatlayamam. Herhangi bir iş karşılığında da değil. Yani ortada sadece onun vicdanıyla...

Kendisine şimdi bir senet imzalatsam bir şekilde tahsil edebilir miyim?

Veya ne yapabilirim?

Teşekkürler.

 
Senet imzatırsan iş yasala dökülmüş olur ve ödemezse dava açarak mahkeme yoluyla icra ile falan tahsil etmenin önü açılır. Ama acaba senet imzamaya hevesli mi? Anlatttığın kadarıyla ortada sadece lafta olan bir sözleşme var ve inkar yada sallama yolu açık. Bu yüzden gönül rızasıyla senet imzalayacağını pek zannetmiyorum.


  • jesterdvine  (20.06.10 13:45:28) 
direk senet imzala dersen imzalamaz buyuk ihtimalle, annne-baba-sevgili baski yapiyo bari 1 yil sonra odeyecegine dair senet imzala da onlari susturayim o tarihe kadar gibi sanki asil mevzu tahsilat degilmis benzeri bir yaklasimla olabilir. fakat adamin gercekten hicbiseyi yoksa o senette hicbiseye yaramayabilir. yine de sozde kalmasindan her daim iyidir.


  • iyilik yap pitbull  (20.06.10 13:59:17) 
çalışıyorsa tabii ki tahsil edilir maaşına haciz konularak.
imza alsanız işe yarayabilir.

  • uyuklayankedi  (20.06.10 14:24:18) 
5 bin 5 bin ok?


  • radikalherif  (20.06.10 14:24:37) 
Alacağım var diye direk icraya verirsin senet şart değil ancak itiraz ederse mahkemeye düşer bu durumda şahitlerle varsa dekontlarla ispatlaman gerek yoka sen zararlı çıkarsın.


  • reowned  (21.06.10 02:02:19) 
Teşekkür ederim. 1 yıldır aynı şehirlerde değiliz kendisiyle. Şimdi ona bir şekilde bir senet imzallattırtacağım. İşin zor kısmı bu. Yine ödemezse yasal yollara başvuracağım. Kalp veya kafa kırmakla olmaz tabi ki. Çok yakın arkadaşım çünkü.

Teşekkür ederim.
  • Sellim  (21.06.10 10:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.