[]

Çekirdek kahve tavsiyesi

Merhabalar, yaklaşık 7-8 yıldır starbucks'ın orta sertlikte kahveleri olan kenya, columbia, guatemala vs kahvelerini alıyorum. Arada bazı butik kahvelerin ve sıklıkla tavsiye edilen internet sitelerinin kahvelerini de denedim. Bu sitelerden alınan kahveler istediğiniz şekilde taze kavrulmuş olarak yollanıyor bildiğiniz üzere. Fakat hangi kahveyi denersem deneyeyim bir türlü starbucks'ın kendine has aromasını yakalayamadım. Şimdi burada starbucks'ın kahvesi iyi değil çekirdeklerini kömür kıvamında kavuruyorlar diyenler olacaktır fakat dediğim gibi kendine has bir aroması var ve bu aroma benim oldukça hoşuma gidiyor. Fakat zamanında 20 tl ile başladğım 250 gramlık paketlerin fiyatı bugün neredeyse 200 tl oldu. Böyle olunca yine bazı çekirdekleri denemeye başladım. En son sanalbaharat'dan 60 tl ye 250 gr columbia çekirdek kahve aldım fakat bunda da beklediğim aromayı bulamadım. Acaba sizin tavsiye edeceğiniz starbucks ayarında kahve alabileceğim yer var mıdır?




 
www.ikea.com.tr

kömür seviyorsanız ikea çekirdekleri de iyi. hem organik.

sanalbaharattan yıllarca aldım. otomatik kahve makinesine geçince bir şey fark ettim ve bir daha asla almam.
makine espresso yaptıktan sonra artık kahveleri bir hazneye alıyor, 5-6 kahvede bir onu boşaltıyorsun. kullandığım onca çekirdekte olmayıp sanalbaharat çekirdeklerinde gördüğüm şey şuydu, çok hızlı ve çooook fazla küfleniyor. turuncu,beyaz anında küfleniyor. başka böyle cidden hiç olmadı. illa ki bekleyen kahve küflenir fakat bu hız inanılmaz.
  • bir ileti paylastim  (03.10.22 22:35:53) 
Sturbucks aromasi garantili bir tavsiye olmamakla birlikte tchibonun kahveleri guzel. Onermenizi tavsiye ederim.


  • balpolen  (03.10.22 22:54:40) 
soruyu ben sordum zannettim. tamamen aynı durumdayım. çok kahve denedim fiyat performans olarak starbucks çekirdeklerine en çok yaklaşan kahveler metro marketlerde bulunan rioba ve kaave marka çekirdekler bence. dolar uçtu starbucks çekirdekleri hayal oldu. fiyatına bakmadan 10 ar 10 ar aldığımız paketlere hasret kaldık üstadım. tchibo dahi starbucks a yaklaşan çekirdek yapamıyor benim nazarımda.


  • tukenmez adam  (03.10.22 23:23:35) 
www.kahve.com

Yöresel çekirdekler değil de dark roast harmanlar sizin istediğinize daha yakın.
  • kobuzchu kiz  (03.10.22 23:27:13) 
Metro marketteki rioba çekirdeklerine bir bakın isterseniz. Çok kavrulmuş sevmediğim için beğenmemiştim ama starbucks a yakın bir tadı vardı sanırım. size uyabilir.


  • jepa  (04.10.22 00:02:58) 
Julius Meinl niye denemiyorsunuz? Kahve diyince akla gelen sayılı markalardan. Üstelik 500 gramlık paketleri 280 lira civarı, sizin Starbucks'ta aldıklarınızdan gene çok daha ucuz. Çekirdek kahve = üzerinde "ganze Bohne" yazması lazım.
www.trendyol.com

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (04.10.22 00:10:50) 
Starbucks ayarı hakkında bi fikrim yok. Ama eğer kadikoy civarindaysaniz gecerken çarşıda brezilya kahvecisine bi uğrar misiniz.


  • faredenkorkankedi  (04.10.22 09:13:24) 
ben kahvelerimi demleniyor.com'dan alıyorum çok da memnunum açıkçası. yirgacheff favorimdir.


  • kablelvuku  (04.10.22 10:12:19) 
Denemediyseniz kırmızı pakette satılan Julius Meinl'a da şans verin.
Nedense aynı kahvenin çekirdek olarak aldığım değil de öğütülmüş olarak aldığım hali bana daha lezzetli geldi.

Julius Meinl Präsident.
  • michael_knight  (04.10.22 12:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.