[]

Kediniz mırlıyor mu?

Sokak kedilerini sevince gur gur gur mırlama yaparlar ama benim kedim hiç yapmıyor. Bir kere bile duymadım. Sizin kediler mırlıyor mu?




 
bir hocaya götürün üflesin bence. mırlama duası var.


  • tukenmez adam  (03.10.22 23:24:30) 
Biri çok keyiflenirse ayıp olmasın diye mırlar gibi yapıyor.

Diğeri yanına yaklaşıp agu bugu yapınca bile (evet yapıyorum) traktör motoru gibi tor tor etmeye başlıyor.

Kısmet bu işler.
  • kobuzchu kiz  (03.10.22 23:29:38) 
Sevince değil de genelde kendi kendine otururken yapıyor benimki. Ohh yine koltuğa serildim mutluluğu sanırım :)


  • peki madem  (03.10.22 23:31:33) 
Ben bazen mırlamasından rahatsız oluyorum :D mırlamayan kediyi beslemenin anlamı yok hocam, sal gitsin sokağa :D


  • bapyemir  (03.10.22 23:33:09) 
mırlarken yutkunmayı unutuyor ağzının kenarından tükürükleri akıyor hatta. bir keresinde nasıl sevdiysem zevkten bir damla çiş kaçırdı. geceleri bazen horlamasından ya da mırlamasından rahatsız olup yataktan kovuyorum. hasta olduğunda veteriner ilk olarak mırlıyor mu diye soruyor, mırlamaları o derece önemli yani. mutlu ve sağlıklı kediler mırlar. sokak kedileri mırlıyor çünkü o an çok hoşlarına gidiyor onları sevmeniz.
sahiden hiç mırlamadığına emin misiniz?

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (03.10.22 23:34:19 ~ 23:35:33) 
@konusma ben konuşuyorum, 2 aylıkken sahiplenmiştim ve şuan 2 yaşına girecek. Hiç duymadım bir kez bile mırlamadı. Sevince veya mutlu olduğunda kuyruğunu sallıyor ordan anlıyorum sevdiğini. Pat pat kuyruğunu yere vurur.
Yine de taktım kafaya yani niye mırlamıyor. Evde her dediği yapılır bebek gibi bakarım niye mutlu değil bu çocuk :)

  • Gradient_tabanlı_mor  (03.10.22 23:37:50) 
pat pat kuyruğunu bir yere vurunca "hoşlanmıyorum ama sabrediyorum" demek oluyor genelde :) yani benim bildiğim tüm kediler o amaçla vururlar(vururlardı) kuyruklarını. benimki öyle kuyruk vurmaya başlayınca mırlaması durmuş oluyor ve bir süre sonra ben yaptığım şeyi kesmezsem sinirleniyor.
belki kendi kendine mırlıyordur seninki ya da belki sesini duymuyorsundur ama elini üstüne koysan titreşimleri hissedebilirsin.

  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (03.10.22 23:44:03) 
@konusma ben konuşuyorum, yaş mamada da aynı tepkiyi verdiği için kuyruk vurma hareketi hoşlanma olarak yorumluyorum :) ve karnını açıyor sevdiriyor o sırada vuruyor :)


  • Gradient_tabanlı_mor  (03.10.22 23:46:23) 
karnını açıyorsa seni gerçekten seviyor ama mırlamamasını anlamadım. öyle kabul et artık. olmadı bir veterinere sor belki bir şeyi vardır. bence yoktur ama bir şeyi, sadece huyu bu gibi.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (03.10.22 23:50:30) 
bunu yıllar önce sormuştum "kedimde mırlama organı yok" gibisinden komik bir dille ve birçok kişide benzer durum olduğunu gördüm. Sanırım bazı kediler hiç tercih etmiyor. Sebebini bilmiyorum. Hal ve hareketleri mırlar gibi oluyordu ama bir guruldanma gelmiyordu. Cins diye miydi acaba bilmiyorum.


  • ananiyimioguz  (04.10.22 00:19:27) 
Benim kedi sadece yaş mamayı görünce mırlıyor. Ben yaş mama duası okuttum. Ondan böyle belki


  • limonlu eksi  (04.10.22 00:45:55) 
kucagima alip sevmeye basladigimda pancar motoru gibi gir gir gir mirildiyor. 30sn sonra cani sikilip kalkiyor :)


  • fakyoras  (04.10.22 00:52:49) 
cins olan sadace sabahları kendini sevdirip mırlar. en fazla 5 dakika. tekir olan bana hiç mırlamıyor. eşime sabah akşam mırlayıp kendini sevdiriyor. işyerindeki kedim kucağımdan inmiyor adeta bir mırıltı jenaratörü.

yani insan gibiler hepsinin bir karekteri var. kedisine göre, karşısındaki insana göre değişiyor.
  • delidir yakalayin  (04.10.22 08:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.