[]

Enpara şifre değiştirmeye zorluyor

Enpara uygulamasına girerken şifre soruyor malum. Birkaç ay önce yeni şifre girmemi istemişti durduk yere. Üzerinde çok durmayıp yeni şifre girdim bu zamana kadar da bu şifreyle giriş yaptım. Şimdi yine aynı durumla karşılaşınca bunun arkasındaki mantığı merak ettim. Zaten rahatça aklıma gelen bir şifre koymuşum, sen bu şifreyi değiştirmeye zorlayıp niye müşterine zorluk çıkarmak isteyebilirsin ki?

> Daha önce kullandığım şifreyi kabul etmiyor.
> "Ben bu şifreyi kullanmaya devam etmek istiyorum" veya "daha sonra hatırlat" gibi bir opsiyon yok. Kesinlikle değiştirmek zorundasın giriş yapmak için.

 
tüm bankalar bunu yapıyor artık, bir kaç ayda bir değiştirmen gerekiyor.


  • entropik  (02.10.22 15:35:53) 
Ben de enpara müşterisiyim, dün ben de yaşadım aynı şeyi. Şifreyi kabul etmedi ama sonradan anladım ki güncelleme istiyormuş meğersem app. Yine de entropik'in dediği gibi son bilmiyorumkaç şifreden farklı olmak üzere periyodik olarak (1, 3 veya 6 ay tercihinize göre ) değiştirilmesi zorunludur. Süresi doldu ise bundan kaçış yok.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (02.10.22 15:41:29) 
bu size zorluk çıkartmak değil, güvenlik amacıyla her bankanın yıllardır kullandığı bir uygulama zaten.

ziraat'ten yapı kredi'ye hepsinde 6-12 ayda bir şifre değiştirmek zorunlu.
  • blatta hiberna  (02.10.22 15:54:45) 
6 ayda bir değiştirmek zorundasın-her banka da mecburi.


  • jamswety  (02.10.22 18:00:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.