[]

Haftalık/Günlük Yemek Hazırlayanlar

Haftalık yemek hazırlayanınız var mı? Ya da bir akşam öncesinden ertesi gün işe okula götürmelik yemek hazırlıyor musunuz?

Bir süredir sıkı bir diyet yapıyoruz eşimle. Şimdi ofiste öğlen vakti gittiğimiz ev yemekleri yapan mekan ile anlaşmamız bitti. Eh multineti de fast fooda harcayıp diyeti bozmak istemiyoruz.

Dedik ki akşam yemeklerimizi biraz fazla hazırlayalım, öğlen de götürelim. Ancak mikrodalga bile nasıl kullanılır hiçbir fikrimiz yok. Veya hangi yemek ertesi gün de bozulmadan kalır bilmiyoruz. Genelde hep küçük porsiyonlar hazırlayıp anında bitirdiğimiz için dolaba kaldırma kültürümüz olmadı hiç, cahil kaldık.

Bu konuda ipuçlarınız, tarifleriniz vb. varsa ve bizimle paylaşabilirseniz süper olur.

 
bakliyatlı salatalar doyurucu oluyor

aynı şekilde makarna salataları da doyurucu , kepekli makarna kullanırsanız daha iyi olur

hem bunları ısıtmaya da gerek yok
  • freebird5406_2  (02.10.22 12:55:05) 
İş yerinizde mikrodalga varsa cam yemek kapları edinin hocam. Ben tek seferde iki veya üç günlük yemek yapıp kaplara koyup dolaba atıyorum. Ertesi gün iş yerinde mikrodalgada ısıtıp yiyorum.

Bowl mantığıyla hazırlıyorum yemekleri. Mutlaka et veya tavuk, yanında baklagillerden birkaç kaşık. Arada bulgur da olabiliyor. Bazen çok fazla üşenip birkaç kaşık makarna haşlayıp yağsız, tuzsuz, sos olmadan direkt kaba koyuyorum. Bunun dışında karışık turşu oluyor bir kaşık kadar. Yine bir iki kaşık süzme yoğurt. Bazen bebek patatesleri fırınlayıp koyduğum oluyor. Şu sıralar havalar soğuduğu için domates, mercimek, mantar çorabası gibi sevdiğim şeylerden birer kase kadar porsiyonlar halinde hazırlıyorum ek olarak.

İş yerinizde ısıtabileceğiniz imkan yoksa vakumlu yemek kaplarına sıcak halde de koyabilirsiniz. Termos tipi yemek çantaları var. İdeal oluyor. Ayrıca tek kavanoz konseptli yemek tariflerini de araştırabilirsiniz. Çoğu zaman ısıtmaya gerek kalmıyor.
  • ruhen hastayim ben  (02.10.22 13:06:50 ~ 13:11:51) 
Mikrodalga var ofiste. Ofisin mutfağında Ocak yok şimdilik. Ama yumurta haşlama makinesidir tost makinesidir dolap vs her şey var. Sabah kahvalti yapmak için kendi domates salataligimizi koyuyoruz hatta kiloluk şekilde.


  • nolmus yani  (02.10.22 13:19:34) 
Mobilden editleyemedim ama mikrodalgaya uygun kaplar da aldık, kullanmak için sabırsızlanıyorum :)


  • nolmus yani  (02.10.22 13:20:27) 
YouTubeda chef Jack ovens var. Meal prep serisini izleyin. Oradan hoşunuza giden tarifleri deneyin bence


  • glamdr1ng  (02.10.22 13:50:08) 
Kanka haftalık yapıyoruz. Benim en büyük kurtarıcım köfte. Bir pazar oturup 80-100 tane köfte yapıp fırına atıyorum. Sonra onları beşli olarak posetleyip derin dondurucuya atıyorum. Yemek bulamadığım günlerde köfte alıyorum öğlen için. Her yemeği normalde yaptığımdan daha fazla yapıyorum başka bir numaram yok. Bir de anne kaynamaya gidersem yemek istiyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (02.10.22 13:59:08) 
Micro dalga varsa işiniz çok kolay; her şeyi ısıtabilirsiniz. Sebze yemekleri sizi 3-4 götürür rahatlıkla. Fasulye, pırasa, kabaklı yemekler yapabilirsiniz. Diyetteyseniz yanına yoğurt, cacık iş görür. Bakliyatlı salatalar da mükemmel oluyor; hızlı kolay ve doyurucu, 2 gün böyle bir şey yapın. Et tavuklu tabak istiyorsanız bir gün önceden et tavuk yapabilir ertesi gün mikrodalgada ısıtabilirsiniz, yanına salata yine.


  • maryjane  (02.10.22 14:14:07) 
Refika'nın böyle bir serisi vardı. Bir göz atın isterseniz:
www.youtube.com
www.youtube.com
  • elvan abeyiylegezse  (03.10.22 12:13:58) 
Yemekhanesiz bir işimde aylık köfte yapar dondururdum mikrodalgada ısıtırdım. Yanına buğday haşlar dondururdum evveki günden çözdürür sabah yoğurt ile ayrı bir kaba koyardım.
Yeşil mercimek, köz biber salatasına bayılırdım.
Tavuk için akşamdan pişirdiğimi ertesi güne götürürdüm korkağım bu noktada :)
Salçasız arap kısırı var ince bulgura su dök yumuşasın, sonra ince ince kıyılmış yeşillikler ve sos. Köfte/tavuk yanına iyi giderdi.
Et kavurur ince şekilde düzler dondururdum. Akşam bulgur pilavı yaparsam ertesi güne ayranla güzel olurdu.
Hergün yapınca sıkıyor ama ben böyle haftanın 3 günü beslendim güzel doyuyordum.
  • cilekli pasta  (03.10.22 12:20:44) 
ben protein agirlikli beslendigim icin atiyorum 2 kg tavuk aliyorum 7-8 yemege bolecek sekilde ayiriyorum. nasil pisirmek istedigin sana kalmis. yanina da firinda sebze yapiyorum mesela. pek tabi yanina pilav, bakliyat vs de yapilabilir.

3-4 gunlugunu dolaba gerisini buzluga atiyorum. disarda yemek yemek bence her zaman sacmaydi ama zaten keskin bir diyet ya da spor icin kati beslenme uygulaniyorsa haftalik yemek yapmak cok cok mantikli.
  • bay b  (03.10.22 12:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.