[]

covid sonrası ter kokusunda degısıklık

sevgılı duyurucu dostlar, bır yakınım,yaklasık 2 ay once covid atlattı, tat ve koku kaybı yüzde yüz olmamakla beraber yüzde 80 geri geldı fakat ter kokusu degıstı, acaba covid yan etkısı mı oldu dıye düşunduk, yedıklerınde bır degısıklık yok, her gün standart banyo yapan biri zaten.

çevrenizde buna benzer bir şey duydunuz mu veya yasadınız mı? bıraz bekleyelım mı , dr a gidelım desek, hangı bolume gıdecegız?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Enteresan. Devlet hastanesine gidip muayene olmanızı geri bildirimde bulunmanızı tavsiye ederim.


  • beemaker  (01.10.22 23:27:50) 
yemin ederim ben. hatta ben önceden terlemezdim bile ter kokumu bilmezdim (buna da yemin ederim) şimdi çok sık terliyorum ve ilk kez ter kokuyorum (evdeyken tabii) ve birkaç arkadaşım da bu durumu yaşıyor, biz de aşıyı düşünmüştük ama bilmiyorum. covid geçirmedim


  • pelovann  (02.10.22 01:10:27) 
Başkasına da farklı kokuyor mu kendine mi sadece. Koku sinirleri akıllı sinirlerdir. Bir koku sürekliyse algılamayı bırakırlar. Kişi kendi vucüt kokusunu sürekli algılamaz mesela. Ya da çalıştığı yerin kokusunu veya sigara içiyorsa üzerine sigara sinmiş birinini de fark edemez ya işte.

Bu kaliteli koku sinirleri sayesinde beyin sürekli kokuyla meşgul olmasın diye o kısımları kapatıyor bu akıllı arkadaşlar. Covid sırasında ölen bu sinirler geri gelirken ilk kez ter kokusu alıyorlar ve alışkın olmadıklarınidan her kokuyu aldıkları gibi beyne güzelce iletiyorlar. Bir süre sonra sinirleri alışacak ve kendi ter kokusunu almamaya başlayacak arkadaşın. Her normal insan gibi.
  • herp  (02.10.22 02:48:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.