[]

Almanca kelime öğrenme

Almanca kelime öğrenirken Almanca Türkçe şeklinde mi öğrensem daha iyi olur, Almanca İngilizce şeklinde mi?

Biraz daha ayrıntı yazayım. Zahlreich kelimesini öğrendim. Kelimeyi Türkçe "çok sayıda" olarak biliyorum ama İngilizce "numerous" olarak da aklımda kaldı. Hatta bazen merakımdan İspanyolcasına bakıyorum. O da aklımda kalıyor. Ama bu böyle gitmez. Birine odaklanmam lazım. Siz nasıl yapmıştınız?


 
ingilizce ve almancanın çok fazla ortak kelimesi var. türkçeye nazaran daha benzer iki dil. bazı gramer yapılarının mantığı da aynı (komparativler gibi). ben o yüzden türkçeyi hiç karıştırmıyorum.


  • sir gawain  (01.10.22 01:55:49 ~ 01:57:19) 
sir gawain +1
Kesinlikle alm-ing.
İngilizceden öğrenmek hem yararlanacağınız sözlük,gramer kitabı gibi kaynakların çeşitliliğini arttıracak hem de mevcut ingilizcenizin körelmemesi açısından iyi olacaktır.
  • arenas  (01.10.22 12:44:36) 
ingilizce seviyenize bağlı. kelime hazneniz geniş gramer yeterliliğiniz iyi ise zaten dil ailesinde dolayı onun üzerine kurun tabii.

yok daha ingilizce altyapınızdan çok emin değilseniz ne biliyim yds 70-80 falan gibi ortalama bir şey ise ya da oturup bir romanı rahat okuyamıyorsanız, bilmediğiniz şey üzerine bilmediğiniz bir şeyi eklemek iki kat zorlayacaktır. efor açısından..
  • AlsterWasser  (01.10.22 13:33:02 ~ 13:34:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.