[]

2016 öncesi ehliyeti yenileme

2016 öncesi ehliyetimi yenilemek için dün akşam tesadüfen boş bir randevu buldum. Ödemeleri vs yaptım ve sağlık belgesi için e-devlet üzerinden belgeyi doldurup çıktısını alıp gittim. Ancak bu belgeyi aile hekimine onaylatmak gerekiyormuş ve ben hiç bir yerde bu bilgiye denk gelmedim, neyse aile hekimine gittim ancak o da gözlük kullandığım için önce göz muayenesi olmam gerektiğini söyledi (ehliyetimde de gözlük kullandığım yazıyor zaten) ve boş bir form verip göz muayenesini yapacak doktorun doldurması gerektiğini söyledi. Neyse asıl soru ödediğim para yanar mı, daha sonra tekrar bu miktarı ödemeden nüfus müdürlüğüne gidip işlemlerimi yapabilir miyim? diğer soru neden tekrar göz muayenesi olmak zorundayım zaten ehliyetimde gözlük kullandığım yazıyor.




 
Para yanmaz. Göz doktoruna da görme problemi sürüşe engel olacak kadar ileri gitmiş mi diye görmek için sevk ediyor, normal yani. Göz doktoruna gidip sürücü olur raporu aldıktan sonra tekrar aile hekimine gidip ondan da sürücü olur raporu alıp ehliyeti yenileyeceksiniz.


  • orient blue  (01.10.22 00:40:26) 
Yav keşke duyuruya sorsaydın yani son derece bilindik şeyleri bilmiyormuşsun. Yıl sonuna kadar gidersen paran yanmaz.


  • elorelia  (01.10.22 08:30:39) 
aile hekimi de işi yokuşa sürmüş. benim gittiğim aile hekimi iki dakika harfleri okutup tamamdır diye mevzuyu kapattı. not: gözlüklüyüm, eski ehliyette de yazıyor.


  • lazpalle  (01.10.22 10:28:38 ~ 10:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.