[]

Geçmeyen göz nezlesi?

merhabalar.

yaklaşık 8 gündür lanet bir hastalıkla uğraşıyorum. bir gün gözümde ufak bir acı hissettim. göz içine kirpik kaçtı sanıp biraz uğraştım falan. bir şey çıkmadı. sonraki gün kaşınan sağ gözüm biraz kızardı. ertesi gün kızarıklık biraz daha artınca eczaneden bir damla aldım kullandım. fakat geçmediği gibi diğer göze de sıçradı. çay poşeti falan koydum gözüme ama bir faydası olmadı. acile gittim. acil doktoru da damla, göz temizliği için damla verip yolladı eğer geçmezse göz doktoruna git dedi.

bu süreçte iki gözümde kıpkırmızı halde ve sürekli yanıyor ve yaşarıyordu. bu arada gözlerim şişmiş ve kulağımın ön tarafına dokununca acı hissetmeye başladım. bu muhtemelen gözdeki iltihabın içeri doğru akması anlamına geliyor.

hemen göz doktoruna gittim. ilk başta eczaneye ve acile gittiğim için fırça çekti bana. haklıydı da. keşke baştan işi sıkı tutsaydım ama bu hale geleceğini bilemedim. göz doktoru bana netildex damla, cefaks 500 mg antibiyotik, aleve 220 mg ve gece yatarken gözüme sürmem için teramisin verdi.

bunları salı günü aldım cuma gününe kadar kullandım. iltihapta azalma oldu hem gözlerim normal haline geldi hem de o çene yanımdaki şişlikler indi fakat gözümdeki kızarıklık geçmedi. kızarıklık şöyle bir şey. gözün beyaz kısmında bir tabaka var orası şişmiş halde. gözü sağa sola kaydırınca o ince tabakayı görebiliyorsunuz. normalde de o tabaka oluyor fakat gözle görülemeyecek kadar ince.

nitekim bugün aynı doktora tekrar gittim. bana gözümün tedaviye tepki verdiği için kızardığını, iyileşmenin 12-15 günü alacağını söyledi. ama yine de 4 günde daha fazla iyileşme beklediğini de itiraf etti. sonra bana dexa-sine diye bir damla daha verdi(kortizonluymuş) ayrıca popodan bir iğne yaptırdı. salı günü gelmemi istedi.

eğer pazartesiye kadar iyileşme olmazsa başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum. bu arada vücudum normal grip belirtileri de gösteriyor. halsizlik yaşıyorum burnum akıyor hava sıcak olmasına rağmen montla geziyorum.

sizde bu rahatsızlığı yaşadınız mı? böyle 10-15 gün gibi uzun vadede geçen bir şey mi? şuan ki gidişat normal mi? şu bir haftadır hayata küstüm resmen her yerde güneş gözlüğüyle dolaşıyorum insanlar korkarak bakıyor sanki cüzzamlıymışım gibi.

 
yillar evvel basima gelmisti. surdugum damla daha da azdirmisti. ve ben azmasina ragmen iyilesir diye daha cok kullaniyordum. dogru doktor ve ilaci bulmak lazim.


  • buenosdias  (30.09.22 16:41:49) 
poşet çayı sıcakken göz kapaklarıma koyup uzanıyordum. çok iyi gelmişti.
kaşımak, dokunmak yok.

  • MtKrt  (30.09.22 23:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.