[]

son katta su tazyiki azalması

Merhaba,
3 katlı binada son katta oturuyorum. her katta 4 daire var, sadece bende tüm musluklarda su tazyiki bir anda düştü. Normal tazyik 10'sa banyo-tuvalette 2-3, mutfakta bir tık daha iyi gibi. tazyik kombiyi çalıştıracak kadar yeterli oluyor allahtan. kombi ile herhangi bir bağlantısı olabilir mi? problem neden olmuş olabilir?



 
sizin daireye giren su borusu tıkanmış olabilir. tesisatçılar bunu açabiliyor eğer sorun bu ise.


  • orient blue  (30.09.22 13:56:47) 
Dairenizin ana vanasını kısmış olabilir misiniz.
Sayacın yanındaki vana açık mı diye kontrol edin öncelikle.
Yeni binaysa muhtemelen banyoda bir iç ana vana daha olur. Ona da bakın.
  • Mirket  (30.09.22 13:57:03) 
apartmanlarda oluyor mu bilmiyorum ama müstakil evlerde basınç regülatörü oluyor.

şebeke suyu basıncı 4 bar filan oluyor eğer basınç yükselirse evde tesisat patlamasın su basmasın diye konuyor.

bende geçen sene bu arıza yaptı ve su basıncı aşırı düştü. değiştirilince düzeldi.
su sayacından sonra böyle bir şey varsa ona bakmak gerekebilir.
  • nop  (30.09.22 14:37:09) 
birisi ana vanayı kısmış olabilir. eski eve ilk taşındığımda su vanaları işaretli değildi, kendi evimin vanasını bulana kadar diğer vanalar ile oynamıştım. sonra eski hallerine geri getirmeye çalıştım ama. birisi benim gibi yapıp tam açmadan bırakmış olabilir.


  • inheritance  (30.09.22 14:44:00) 
aynı sorunu yaşadım. bir anda basınç düşmüştü.

su tesisatının yanınca basınç kontrolücü gibi bir alet var. tesisatçı bi anahtarla o basıncı ayarladı, sorun düzeldi.
  • patronaj1  (30.09.22 14:49:03) 
Binaya gelen suyun basıncı fazla olmasın diye bir küçük alet takılıyor.
Eskiden oturduğum bir apartmanda rezervuar sık sık bozulunca sorunun bu olduğunu ve çözümün o küçük basınç dengeleyiciden takmak olduğunu söylemişlerdi.

Belki birisi apartmanın ana su girişinde (varsa öyle bir şey) vanayı kıstı,
belki bu dediğim basınç şeyinden taktılar binaya,
belki sizin evin vanasını birisi yanlışlıkla kıstı.

Kombi ile bir bağlantısı olmaması gerek.
  • michael_knight  (30.09.22 14:53:35) 
Bir anda düştüyse ilk şüphelenecek şey bozulan basınç düşürücüdür, tabi varsa. Size ait saatin önünde arkasında ya da binaya giren tesisatta basın düşürücü var mı bir bakın.

Basınç düşürücü varsa kapağını açıp içerideki ayar vidasını alyan (allen) ile bir tur çevirin, basınca bakıp karar verin.

Bir ihtimal daha var, binaya girmeden önce yer altında bir yerlerde bir kaçak varsa bundan dolayı da basınç düşer. Alt katlarda daha az fark edilir kat yükseldikçe fark büyür.

Kısık vana basıncı düşürmez, akış hızını düşürür. Musluğu ilk açtığında basınç var ama hemen basınç/ akış hızı düşüyorsa vana kısıktır.

Ama musluğu ilk açtığın anda da basınç yoksa kısık vanadan olmaz.
  • John Bloor  (30.09.22 17:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.