[]

Diş çekim ücreti

Gömülü olmayan iki tane 20lik dişim vardı. Geçenlerde birini çektirdim, lokal anestezi ve çekim işlemiyle beraber 5dk falan sürdü ve 900 lira ödedim. Aynı şekilde bir tane daha çekilecek şimdi. TDB'nin fiyat tarifesine baktım, kdv dahil 375 lira yazıyor. Niye 900 lira aldılar benden? Başka yere sordum onlar da 850 dedi. Bu TDB'nin fiyat tarifesi her yerde geçerli değil mi?

www.tdb.org.tr


 
geçenlerde ben de bir diş çekimi ve bir dolguya 1800 verdim, bana normal geldi sizin fiyat.


  • yonge and bloor  (29.09.22 15:09:47) 
Yirmilik dişe normal diş muamelesi yapmıyolar, cerrahi yetkisi olan doktor çekiyor diye fiyatları yüksek.

Ama sizinki gömülü değilmiş, 5 dakikalık normal çekim olmuş.
  • John Bloor  (29.09.22 15:15:42) 
genelde bu birlik, oda vs. taban fiyat belirliyor. doktorun populeritesi, ünvanı, klinik lokasyonu vs. fiyatı yukarı çekiyor.
ayrıca doktora sorarsanız muhtemelen muayene, lokal anestezi, diş çekim, çektiyse röntgen, sürdüyse ilaç vs. parası diye bir sürü kalem sıralayabilir :)

  • surprise  (29.09.22 15:21:14) 
eski listeye bakıyorsunuz öncelikle.

www.tdb.org.tr

20 yaş dişi eğer normal çekim ise genellikle 5.1 ile 5.3 arası ücretlendirilir. normal bir diş çekimi (5.1) de değil sonuçta.

tarife keşke her yerde geçerli olsa ama o zaman hastalar çok sorun çıkarır. liste çoğu kalemde baya yüksek(ki olması gereken). mesela 6.1' e bakın. bu bildiğin küçümsenen diş taşı temizliği ve ücreti 1180 tl.

tavsiye edilen tarife bu yıllardır. eskiden asgari tarife idi. ama hiç bir zaman zorunda olunan bir tarife değil.

özetle normal fiyat sizinki.

edit: surprise'ın da değindiği gibi çoğu işlemde o kalemler hesaplanmıyor bile. anestezinin tanesi(ecza deposundan alış) olmuş 15 tl... 1.5-2 tl idi.
  • bir ileti paylastim  (29.09.22 15:29:41 ~ 15:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.