[]

avukatlar neden böyle ?

ya bu avukatları hiç anlamıyorum, ne zaman avukat gerekse onlar dosyayı takip edip bilgi vermiyor, ben takip edip soru soruyorum. geçen de tahliye taahhütnamesini işleme koyması için bir avukatla anlaştık, işleme koydu sanıyoruz. 5 gün ses çıkmayınca mesaj atıp sorduk, daha işleme koymadım dedi tamam dedik bekledik iki hafta oldu ses seda yok, yine yazdık bu sefer de hasta oldum, feci üşütmüşüm 5 gün yatacağım hastanede kusura bakmayın dedi.

ben şimdi kalpsizlik yapıyor gibi olmayayım da 2 hafta beni geçiştirdikten sonra sağlığı bahane edip 1 hafta daha kazanmaya çalışmasını uygun bulmuyorum. eğer beni geçiştirmemiş olsaydı, sağlık için daha da fazla beklemeyi sorun etmezdim aslında anlayacağınız.

e ben de ciddi maddi zarara uğruyorum kiracı çıkmadığı için. avukatlık olduğundan beri 1 ay, işleme 1 aydır koymadığı için bir kira bedeli zarardayım.

avukatlar neden böyle ? dosyaları onların takip edip haber vermesi gerekirken neden ben onları sürekli takip ediyorum dosya ne oldu diye ? avukatlığın normali böyle mi merak ediyorum. avukatı arayıp tartışmalı mıyım yoksa bu işler böyle midir ?

ben işlerimin hızlı yürümesini istiyorum, neden herkes bu kadar şey yapmış anlamak mümkün değil.

 
avukat dediğinizi , bir işletme, bir organizasyon olarak düşünmeniz gerekir. eğer yapılacak işiniz, teslim ettiğiniz dakika işleme giriyorsa ve bu sürate yüklü bir ücret ödemeden kavuşuyorsanız avukatınız tam anlamıyla tecrübesiz bir işsizdir. ilk ölümcül hatalarını sizin dosyalarınız üzerinde yapacaktır.

işinizin deneyimli avukatlar tarafından süratle yapılmasını talep ediyor, her aşamasından da haberdar edilmek istiyorsanız, sizin gibi yüzlerce müvekkili içeren binlerce müvekkilden mamül bir portföye ihtiyaç duyulacak, bu portföyün iş yükünü kaldırabilmek için çok sayıda avukat ve personel çalıştırılacak, dolayısıyla süratli ve ilgili hukuki temsil hizmetine oldukça yüksek ücretler karşılığında ulaşabileceksiniz.

Tahminim, üç otuz paraya bir avukatın sırtına yüklediğiniz işten müthiş bir ihtimam beklediğiniz yönünde. yanılıyorsam bağışlayın lütfen. İş modelini oturtmamış, çok sayıda müstahdemi olmayan ofisler için işler şu şekilde yürüyecektir; siz ilk önce avukatınıza güvenmeyi öğreneceksiniz, daha sonra işinizi o avukatın iş havuzuna ekleyecek , elinizi eteğinizi çekip bekleyeceksiniz. Türkiye'deki yargı düzeninde 3-5 gün değil, aylarca beklense dahi toplam süreç içinde netice için bekleyeceğiniz sürenin yanında bu sürelerin hiçbir anlamı olmadığını avukatınız biliyor, ancak siz bilmiyorsunuz. böylece işinizi emanet ettiğiniz kişinin , iş havuzundaki "geri dönüşü mümkün olmayan" bürokratik işlemlerinde acele etmesine ve telafisi zor hatalar yapmasına sebep olabiliyorsunuz.

avukatla çalışmak, işi emanet edip, avukat sizi arayana kadar arkanıza yaslanmayı ve vekilinize güvenmeyi gerektirir. işi doğru bir şekilde yapacağına inanmadığınız kişilerle çalışmamanızı tavsiye ederim.
  • loch ness  (29.09.22 13:07:26) 
avukatlar her dosyası için arayıp bilgi veremez. eğer böyle bir usul olsaydı hiçbir iş yapmayıp müşteri hizmetleri gibi 7/24 telefonla konuşmaları gerekir. ancak bahsettiğiniz durum normal işleyiş değil. verdiğiniz işi yapması için bir engel olmadığı görülüyor. tartışma değil konuşup işi yapmıyor veya yapmayacak ise evrağınızı alıp başka biriyle çalışın.


  • paintov  (29.09.22 13:24:23) 
Bu avukatlar niye böyle oldukça hatalı bir soru. Duyan da bin avukatla çalıştınız sanır. Size hiç kötü yemek yapan işletme denk gelmedi mi? O zaman da bu restaurantlar neden böyle diyor musunuz? Bütün avukatları töhmet altında bırakmak çok yanlış. Buraya yazana kadar avukatınıza mail ya da mesaj atın sorunlarınızı. Eminim daha yardımcı olacaktır.


  • gottacatchemall  (29.09.22 13:43:53) 
Anlattığınız durum elbette hiç makul değil. Ancak avukatlar neden böyle gibi bir genelleme de son derece yanlış.


  • adwokat  (29.09.22 13:53:22) 
benim karşılaştıklarımın hepsi böyle olduğu için neden böyleler diye sordum, bana denk gelenler bu şekilde. mesaj atıp ulaşmaya çalışmadım da sanmayın lütfen.

evet yemek sipariş ettiğim tüm restoranlar kötü yemek yapıyor olsaydı bu restoranlar da neden böyle derdim. bu genelleme değil, neden bana böyle denk geliyor hata nerede diye sorgulamaktır. genelleme yapıyor olsaydım avukatlar da böyle işte derdim, ben diyorum ki “NEDEN” böyle. insanlara bir şeyin nedenini sorgulama konusunda engel olup yargılamayı asıl ben yanlış buluyorum.

yani belki ben sizin dediğiniz gibi vizyonsuzum yanlış avukat seçiyorum, ama bunu sorguluyorum. siz ise bana avukatlar da şöyle demişim gibi davranıyorsunuz. arada çok fark var.
  • wonnka  (29.09.22 14:05:28 ~ 15:51:12) 
Daha avukat ile çalışmadım ama en yakın arkadaşım avukat, o da bence bu muvekkiller neden böyle der kesin.
Haftasonu arayanlar, başka avukata para kaptırıp işini yapamadığı için benim arkadaştan indirim isteyenler, hayvan gibi yükselen benzin fiyatlari karşısında masraflar için laf edenler vs.

Yani bu sizi rahatsız ediyorsa bence yapmaniz gereken bir sonraki avukata "ben anında bilgilendirme isterim, her etaptan sonra anında bilgi almak isterim" diyin ve bunun karşılığının ne kadar olduğunu sorun.
  • logisticsmanager  (29.09.22 14:26:44) 
duyuru'da yazanlar neden böyle?

benim okuduklarım hep böyle anlamsız genellemeler yapıyor. hepsi neden böyle?

herhangi bir hizmet almak isteyen kişi, hizmet alacağı kişiyi biraz düzgün seçerse sorun yaşamayabilir. avukat seçmek de hekim seçmek de biraz yetenek,bilgi, vizyon ister. piyasada bir dolu işini iyi ve kötü yapan insan vardır. meslekten ziyade insandır ön planda olan.

bu kadar basit.
  • bir ileti paylastim  (29.09.22 15:38:01) 
avukatım, avukatların birçoğu söylediğiniz profilde, bilgi vermeyi aranmayı zul olarak görürler.

ama vakitli vakitsiz arayan müvekkil profili de çok, aynı soruyu milyon kere sorarlar, ne zaman bitecek, ne zaman alırız?

ha şuna karşı değilim her türlü soru sorulabilir, zira müvekkil neyin saçma neyin olmadığını bilemez. sorun, aynı soru'nun yanıtlanmış olmasına rağmen defalarca sorulması.

şunu da ifade edeyim, kimin avukat kimin müvekkil; kimin doktor kimin hasta; kimin ev sahibi kimin kiracı olduğu fark etmeksizin bu ülkedeki her insan profili sıkıntılı. bunun da farkında olmak lazım, hepimizin aynı bokun laciverdiyiz.
  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (29.09.22 17:17:30 ~ 17:21:13) 
Eğer iyimser düşüneceksek şu da mümkün: siz de bilirsiniz, yapacağı bir işlem ya da işlemin mahkeme nezdinde bir gerçekleşme süresi var, görüşüleceği duruşmanın ya da karara vardırılacağı duruşmanın tarihi. Eğer bunlarla ilgili bir şeyi kacirmaniza yol açmıyorsa
(ve illa ki kafasında "x mahkemeleri genellikle soyle işler zaman olarak" diye bir şey vardır) yaptığında sizi zarara uğratan bir şey yok.

Bu daha çok avukattan bağımsız bürokrasi ile ilgili bir şey.

Yalnız gecistirecegine bunu ona sizin söylemesi lazım. Yani benim 3 defa farklı konularda avukatla isim oldu. Üçünde de farklı avukatlarla çalıştım, ve üçünde de ilk gorusmemizde sürece dair (ne kadar sürer, bu aralıkta yaklaşık olarak neler olabilir) öngörülerini paylaştılar. Bunun dışında görüştük mu görüştük ama gelişmelerle ilgili görüştük.
  • encokbenisevinnolur  (29.09.22 18:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.