[]

saglik bakanligi psikolojik destek hatti

Merhaba,

sozlukte yaşça küçük, sorunlar yaşamış, yaşayan ve soylenen herhangi bir seyi dinlemeyip dertlerini kisir dongu icinde aktaran birisine denk geldim.

anlatis seklim hos olmayabilir ama hoduk bir insan degilim esasen.

saglik bakanliginin bir danisma hatti olmasi gerektigini dusundum ancak bulamadim. mor cati da uyhun degil. akliniza gelen bir oneri var midir?

 
Çok bilinmiyor ancak çoğu acil serviste psikiyatrik vaka girişi yapılıyor aslında. Yani kendinize zarar vermeyi düşünüyorsanız, kendime zarar vermeyi düşünüyorum diye giriş yapabiliyorsunuz.

Sizin öneriniz de kesinlikle güzel olurdu, ancak psikolojik destek hattı açtığınız zaman burada nitelikli personel istihdam etmelisiniz ve bu hat ülke geneline açık olacağı için çok fazla nitelikli personel istihdam etmelisiniz. Aynı şekilde bu personelin ödemesini de uygun şekilde yapmalısınız. Bu sanırım en büyük sorunu oluşturuyor.

Kesinlikle yapılabilir ancak bu "hadi böyle bir hizmet de oluşturalım" denerek yapılacak şey değil. Uzun vadeli bir sağlık politikası geliştirilip onun içine entegre edilerek yapılabilir. Bu da çok geniş kapsamlı bir şey olur. Yasalarda düzenleme yapılacak, uzun vadeli istihdam planları oluşturulacak, ilgili personelin ataması için eğitim ve sınavlar geliştirilecek vs. daha birçok şey.

Keşke olsa.
  • akhenaten  (29.09.22 11:46:33 ~ 11:55:55) 
Akhenaten'e katılıyorum ayrıca bu hizmeti İBB veriyor. Bu fikir muhakkak düşünülmüştür planlanmıştır ama yukarıdaki malum sebeplerden dolayı kolay bir iş değil siz bu fikrinizi cimer'e iletin.


  • beemaker  (29.09.22 11:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.