[]

Şimdi ne yapacağım?

Yirmilik diş çekimi yaptırdım. Böyle yaşanır mı? Ne yapmak lazım?




 
Birkaç gün katı şeyler yememeye çalış. Çok sıcak çok soguk şeyler de yeme. Hepsi bu.


  • limonlu eksi  (29.09.22 07:35:48) 
bir süre çok fazla insanlar muhattap olma. neden dersen, korona riskinden dolayı. eşim geçen yılbaşında yirmilik dişini çektirdikten sonra covid oldu. hayatımın en kötü 3 günüydü diyor halen.


  • teritori  (29.09.22 10:34:25) 
kaçıncı gün? dikiş var mı? ona göre öneride bulunayım.

ilk 24 saat soğuk kompress yapın. 5 dk tut 5 dk çek şeklinde. sigara içmeyin kesin.
  • bir ileti paylastim  (29.09.22 10:53:14) 
Dün çektirdim, dikiş yok. Şimdilik sorun yok. Sadece dişsiz mi kaldım diye dertlenmiştim ama öyle değil galiba.


  • redcat  (29.09.22 12:29:14) 
Yaşanmaz kardeşim gecenlerde kuzenim 20lik dişi yok diye intihar etti. Biz normal insanların vardır hep 20lik dişi.

Şaka bir yana çoğumuz çektirmişizdir. Süreç biraz sıkıntılı ama atlatınca rahatlıyorsun eğer öncesinde ağrı, apse falan yapıyorduysa ve diğer dişleri ittiriyorduysa ondan kurtulmuş oluyorsun işte.

Ben 4 tane gömülü 20lik çektirdim. Cici bebe yedim baya çok severim, bahane oldu. O dişlerimin olmayışının da hiç eksikliğini hissetmedim.

www.youtube.com
  • ananiyimioguz  (29.09.22 12:59:50 ~ 13:03:58) 
lüzumsuz bilgi vereyim. bir teori. insan ateşi bulduktan sonra daha yumuşak beslenmeye başlıyor. ve böylece öğütücü dişlere olan ihtiyaç azalıp çene kemiği ve kasları gittikçe ufalıyor. modern insanda evrimsel süreçle beraber 20 yaş dişi oluşmamaya başlıyor.

benim 20 yaş dişim çıktı bu arada. size ilkel imasında bulunmuyorum. özetle hayatınızda eksikliğini muhtemelen hiç hissetmezsiniz. ya da şu olabilir, kendi dişinizden greft(kemik tozu) veya kök hücre elde edilebiliyor. bunlar daha çok deneysel ama 30 yıl sonra ne olacağını bilemeyiz. ama buna da dertlenmenin anlamı yok bence.
  • bir ileti paylastim  (29.09.22 15:45:56) 
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Doktor, dişi çektikten sonra çürümüş dedi. Ağzımı uyuşturduğu için cevap veremedim ama ben düzenli olarak dişlerini fırçalayan bir tipim. Ne yapmak lazım? Diş doktoru varsa, diş macunu markası önersin lütfen.


  • redcat  (29.09.22 16:18:13) 
diş macunu hikaye. güzel bir fırça ve doğru uygulama yeterli.

muhtemelen çok arkada ya da yanağa doğru olduğu için fırçalayamadınız.

şarjlı fırçalara şans verebilirsiniz.
  • bir ileti paylastim  (29.09.22 16:28:54) 
30 yaşıma geldim bırak çektirmeyi bende hiç çıkmadı :) gayet rahat yaşadım bu yaşıma kadar merak etme bir şey olmaz


  • metos  (29.09.22 16:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.