[]

Köpek çetesi sorunu

Köpekleri seviyorum, fakat bu çeteden korkuyorum. Sokaktan herhangi bir tekerlekli araç geçince ortalık savaş alanına dönüyor. Bazen birbirlerine saldırıyorlar. Geçen sene üç farklı çocuğu ısırdılar, birinin kolu kırıldı. Kolu kırılan çocuk belediye başkanın yakın akrabası. Hemen ertesi gün köpekler barınağa götürüldü fakat hayvan severlerin baskısından dolayı sokağa geri salındı. Geceleri uyuyamıyoruz. Sabah, öğlen, akşam, gecenin ortasında en az 15 - 20 köpek koşturup havlıyor. Çok da büyük bir caddede oturuyorum, binlerce insan etkileniyor bu durumdan ve kimse bir şey yapmıyor. Hiçbir şey olmayacağını da biliyorum. Nefret ediyorum bu ülkeden.




 
Cimere yaz belediyeyi şikayet et.


  • Okcomputer  (28.09.22 23:30:37) 
+1 maalesef.

@Okcomputer'ın dediği gibi belediyeyi cimer'e şikayet ettim. Belediyedeki bu işlerden sorumlu elemanın atarlı giderli ve tripli mektubundan başka bişey geçmedi elime.
  • plutongezegendegilmi  (28.09.22 23:35:03) 
Bana da aynısını gönderdiler. Sonra belediyeyi çevre ve şehircilik bakanlığına şikayet ettim. Hiçbir şey değişmedi. Sadece belediyenin köpek besleme araçları bulunduğum çevreye gelmemeye başladı. Belediyelerin eli kolu bağlı. Yasa toplanıldıkları yere bırakılmasını söylüyor. Suç bazı hayvanseverlerde. Çünkü cahiller. Köpeğin sahipli olması gerektiğini anlamıyorlar.


  • Okcomputer  (28.09.22 23:50:47) 
Sokakta köpek var diye ülkeden nefret etmek enteresan :) sanırım siz büyükşehire yakın kırsal bir yerde yaşıyorsunuz ve bulunduğunuz kasaba belediyesi bu konuda yetersiz kalıyor bu duruma kısa vadeli bir çözüm yok maalesef ancak bulunduğunuz yerden başka yere taşınabilirsiniz. Sokak hayvanlarına bende karşıyım sokak hayvanlarını besleyenler yüzünden bu hayvanlar günden güne kontrolsüz şekilde çoğalıyor ve yerel türleri yok ediyorlar. Ayrıca bu sözde hayvanseverler yüzünden sokaklardaki çoğu kedi köpek aşırı beslenme sebebiyle obez veya diayebet hayvanlar bütün gün yatıyorlar.

Siz yine ısrarla cimere yazmaya devam edin muhakkak değerlendiriliyor kısa vadeli çözüm üretilmesi bile uzun vadede dikkate alınıyor
  • beemaker  (29.09.22 01:27:00) 
Bu ülkede sokak köpeği sorununun çözümü yok maalesef. Çözüm, her ilçeye barınak yapılması, lakin bunu yapacak/yaptıracak yönetim, parti veya adı her neyse maalesef yok ve hiçbir zaman da olmayacak. Kırsal yerlerde insanlar kendileri zehirliyorlar, çünkü hayatı yaşanmaz hâle getiriyorlar. Özellikle kızgınlık dönemlerinde, insanlar yolda yürüyemiyorlar. Ve sayıları gitgide artıyor. Geçen ay memlekete gittim, dededen kalma evde biraz kafa dağıtmaktı amacım. Ev bahçeli müstakil,etrafı duvar çevrili değil ama, yani girmek isteyen hayvan girebilir. Gece balkonda oturup çay içiyorum, derken balkonun altından gelen cıyak cıyak sesler dikkatimi çekti. Telefonun ışığını yakıp baktım, köpeğin teki yavrulamış, sabah saydım 11 tane yavru. Al başına belayı. Atsan atamazsın, satsan satamazsın. Vicdanlı adamız, yazık diye bir süre anneyi beslemeye başladım. Bu sırada da nasıl kurtulurum diye düşünüyorum. Yerel belediye akp, büyükşehir chp. Yerel belediye hiç ilgilenmedi zaten, o işlere büyükşehir bakıyor dedi. Büyükşehirin hayvan barınağı ile iletişime geçtim. Neymiş efendim, biz sadece yaralı veya rehabilitasyon ihtiyacı olan köpekleri geçici süreliğine misafir ediyoruz dediler. Valilik açıklama yapmış, nüfusu 25 bin olan her ilçeye barınak yapılacak diye. Bizim ilçenin nüfusu 150 bin, hani barınak nerede? Kimse ilgilenmiyor. Ulan ben mecbur muyum 12 tane köpeğe bakmaya? Kendime zor bakıyorum. Derken ağa, korktuğum başıma geldi, her tarafı pire bastı. Bahçeyi, evi, her yeri pire bastı. Kafayı yiyecektim. Pire dediğin illet bir şey, gece uyurken ısırıyor. Ayaklarım, bacaklarım hep yara. Tatilim berbat oldu. Daha sonra köpek meraklısı bir vatandaş haber yollamış, köpeklerin hepsini istiyormuş. Alsın dedim, üstüne para bile vermeye razıyım. Dediği gibi anneyle beraber hepsini aldı ve kurtuldum. Sonra büyükşehirle tekrar iletişime geçtim, bahçeyi ilaçlattım. Uzun lafın kısası, yapacak bir şey yok.


  • el conquerador  (29.09.22 02:54:44) 
Hayvanseverlik adı altında insanlara sosyal medyadan sokak hayvanlarını beslemek dayatıldı ucuz ama etkili bir pr çalışması ve bunun neticesinde sosyal medyanın yaygınlaşmasına paralel olarak sokak hayvanlarını besleyenler çılgınca arttı insanlar deli gibi sokak hayvanlarını besliyorlar hatta bazılarının ciddi psikolojik sorunları olduğu belli ve sokak hayvanlarını besleyerek aslında onlara en büyük kötülüğü yapıyorlar hayvanlar kolay ve aşırı beslenmeden dolayı obez veya diyabet ayrıca besledikce bu hayvanlar çoğalıyor hani bu hayvanları beslemek yerine kısırlaştırsalar veya aşılatsalar daha hayırlı iş yapmış olurlar aslında bu yaptıkları davranış hayvanseverlikte değil tamamen kişinin kendisini tatmin etmesi gibi bir şey sokaklarda evsiz insanlar kalırken sokaklardaki köpekleri besliyoruz onların çoğalmasınayerel türleri yok etmelerine sebep oluyoruz. Belediyeler haklı adım başı sokak hayvanı besleniyor belediyeler hangi birine baksın bunlar çok maliyetli işler sadece bir köpeğin veya kedinin yıllık aşı, kısırlaştırma, maması vs bakım masrafı binlerce lira sokaklarda binlerce kedi ve köpek var tasvip etmesem de batılı ülkelerde sokak hayvanları itlaf ediliyor barınaklara başa çıkılacak bir durum değil çünkü sokaklarda yaşayan insanlar varken biz sokak hayvanlarını besliyoruz dertsiz başımıza dert açıyoruz oncelikle sokak hayvanlarını beslemenin önlenmesi lazım isteyen evine alıp sahiplenin beslesin ama


  • beemaker  (29.09.22 04:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.