[]

Romanya’da Çalışan Birisini Tanıyor Musunuz?

Merhaba Romalılar,

Romanya’da bir firmadan teklif aldım, ama önerdikleri maaşın gücü nedir bilmiyorum. Net 11.500 RON öneriyorlar, o da yaklaşık 2.300 EUR yapıyor. Valla Romanya’da tanıdığım kimse yok. Bu para iyi midir, gitmeye değer bir bedel midir ya da buradaki hayat standardımı korur mu, iyileştirir mi hiçbiir fikrim yok. Ne youtube kanalları ne de Romanya’daki asgari ücret, ortalama maaş, bigmac menü fiyatı vs de yardımcı olmadı bana..


Bükreş için kiralara baktım, 800 EUR’a gayet güzel bir semtte ev tutabiliyorum, 200 EUR faturalar vs olsa evin maliyeti yanılma payıyla 1.200 EUR. Kalan 1.000 EUR da yaşatır işte mantığından beni öteye taşıyın ne olur.

Thnx & Regards

 
gayet yeterli bir miktar. tabi şehir de önemli ama romanya için güzel miktar.


  • biergarten  (28.09.22 22:19:39) 
numbeo gibi sitelere bakabilirsiniz yasam giderleri icin. karsilastirmalar cok dogru olmayabilir ama ilgili sehir icin yasam giderleri genelde epey dogru oluyor.


  • taurina  (28.09.22 22:21:25) 
romanyada yeme icme ve yaşama giderleri türkiyeden cok farkli degil, yaklasik olarak burada neyi kac türk lirasina yiyorsan, romanyada o miktarrda para harciyorsun.

bükres istanbul gibi, iyi semtte oturuyorsan güvenli sayilir ama iki sokak sonra ne olacagi belli degil. o yüzden oraya gidip görmeden ev kararini vermemeni öneririm.
  • tadellesever  (28.09.22 22:27:27) 
Faturaları, elektrik, doğalgaz en az %50 & %100 artırmak iyidir bu arada bütçeleme yaparken, küçük bir tavsiye.


  • mas  (28.09.22 22:42:56) 
çok iyi.


  • atacaksinfinke  (28.09.22 23:29:26) 
Çok iyi. Net 2300 gibi paralara Avusturya vs gibi ülkelerde de gayet güzel yaşanıyor. Romanya gibi bi gibi ülkede gayet iyi.


  • kuehles blondes  (29.09.22 09:29:36) 
Romanyalı arkadaşıma da sordum, çok çok iyi dedi. Ama gerçekten o kadar net eline geçecek mi onu iyi araştırsın dedi. Romanya nüfusunun sadece %1,4ü 2000€ üstü net maaş alıyormuş, ne kadar iyi olduğuna bi de böyle baksın dedi.
Kiralar uygun, market de ok ama cafe restoran öyle ucuz değil, normal dedi.

  • kuehles blondes  (29.09.22 09:44:59) 
ben de romanyadan gelmis bir misafire sordum gecen gün, asgari ücret 300 euro civari dedi, 2300 euro cok iyi para imis ama bükreste ev kiralari cok yüksek, iyi düsünsün ev kiralarken dedi.


  • tadellesever  (03.10.22 01:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.