[]

Arabanın marşında sıkıntı?

merhabalar

bugün sabah arabamı çalıştırırken marşın ıkınarak motoru çalıştırdığını fark ettim. yani normalde anahtarı çevirir çevirmez çalıştırırken şuan bir miktar bekleyip zorlayarak çalışıyor. aküden olabilir diye önce aracı çalıştırıp yarım saat sonra durunca durdurup tekrar çalıştırdım ama değişiklik olmadı.

daha önce bir kaç kez anahtarı yarım marş şeklinde bıraktığım için aküyü bitirdiğim ve destekle çalıştırdığım olmuştu. bundan dolayı aküde bir sorun mu var yoksa marş sisteminde mi bir sıkıntı var bilmiyorum. hangisi olabilir?

 
aküyü bekletip çalıştırmak akünün durumunu toplamak anlamına gelmiyor. akü gidikse bekletmek daha kötü sonuç doğurur.
bence aküde sorun aküye baktırın. olmadı bujilere bakılması gerekebilir. araç km. yaşı vb. bilgiler vermeniz de çözüm önerileri için faydalı olabilir.
en önemlisi akü kaç yaşında onu da biliyorsanız bence söylerseniz daha iyi olur.
  • erty_ksk  (28.09.22 18:28:02) 
araç 2021 mart çıkışlı. akü de arabayla beraber geldi. 1.5 senelik bir akü. ama dediğim gibi bir kaç kez boşalttık aküyü ve kablo yardımıyla tekrar doldurduk. bu zarar veriyor muydu aküye bilmiyorum. sanırım aküyü bir çeşit ölçme durumu var onu yaptırıp gerekirse yeni akü almak gerekir gibime geliyor.


  • Wolfware  (28.09.22 18:56:50) 
problem olasi nedenleri;

- aku zayifladigi icin olabilir, aku bitince genelde anahtar cevrilince arac hicbir tepki ve ses vermez. ekranda isik bile verirken guc yetmeyebilir.
- sarj dinamosu bozuktur ve araci kullanirken aku sarj olmuyordur. bunda da olay akunun bitmesine bezer belirtiler.
- mars dinamosu kaynakli olabilir, akuden alinan elektrik ile motora ilk hareket verilemiyordur. (eger kontak cevrildiginde aractan tik sesi geliyorsa ve calisir gibi yapip calismiyorsa buyuk ihtimalle bundan kaynakli olabilir)
- arac atesleme sisteminde problem vardir. mars dinamosu ilk harketi veriyor ama motor gerisini ateslemiyordur.

bunlardan herhangi biri olabilir.
  • emrahday  (28.09.22 19:04:34 ~ 19:08:37) 
Marş basarken klima, radyo, aydınlatma gibi unsurların çalışıyor olması marş dinamosuna zarar verir marş basarken tüm elektronik aksamın kapalı olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim muhtemelen marş dinamosunda sıkıntı vardır.


  • apocalipy  (28.09.22 20:17:55) 
Akünün ölmesi için bu yaş çok erken, ama akü araçtan daha yaşlı olabilir üretim yılı olarak.

Bahsettiğiniz hareketler zayıf akünün belirtisi, ama bu akünün öldüğü anlamına gelmez. Araç çok kullanılmayan bir araçsa şarj problemi olabilir.

Arabaya binince kontağı açın, marşa basmadan göstergedeki ışıklara uyarılara bakın, marşa basarken bu ışıklar gidip geliyorsa akü zayıftır.

Önce aküyü ölçtürün, ölmemişse şarj ile dirilebilir. Aküyü ölçerken şarj sistemini de kontrol ederler, bu kadar yeni arabada şarj problemi olmaz ama yine de bakılsın.
  • John Bloor  (29.09.22 11:22:21) 
arkadaşlar fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim. dün aracı servise götürdüm aldılar 2 saate yaptılar. sorun akü kaynaklıymış. garanti kapsamında aküyü değiştirdiler. açıkçası bende akü olduğunu düşünmyordum ama 52 amper akü olduğu için 1.5 senede akü perte çıktı. yerine takılan da tabi yine 52 amper. idare edicez artık.


  • Wolfware  (30.09.22 16:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.