[]

ilkokul kızı için manga önerisi

selam, 8 yaşına girmiş bir kız çocuk evladıyım.
ben her ne kadar onu metallicalar, queenler, kurbanlar, pink floydlar ile büyütmüş olsam da okulun ve arkadaş çevresinin etkisi ile k-pop kültürüne aktı bu ara. ama allahtan müzikten çabuk uzaklaştı. sevmedi. biz yine rakenroll devam :))

ama çizgi romanlar çok hoşuna gidiyor. geçen gün akmar'da kitap bakarken mangaları gördü ve bunlardan alır mısın bana dedi. ancak oradaki mangalar 8 yaşa pek de uygun değil.

kızıma uygun manga (ya da başka tür varsa, bu konuda pek bilgim yok) ne alabilirim?

 
Yahu kpop'u aforoz etmenize ne gerek var, türkiye'de linç kültürü şu an kpop'a yoğunlaşsa da en azından abuk sabuk şeyler yapmıyorlar kamera önünde. En child-friendly eğlence sektörü dalı olabilir. Ha ben dinlemiyorum orası ayrı.

Sorunuzun yanıtına gelecek olursak maalesef piyasadakilerin neredeyse hiçbiri çocuklara göre değil. Fakat idefix'ten şöyle bir taradığımda disney'in Frozen filminin mangalaştırılmış halini gördüm, hem de official disney ürünü. Ona bir bakabilirsiniz :)
  • sydney  (28.09.22 17:16:42 ~ 17:17:08) 
İşinize karışmak gibi olmasın ama çocuğun zevklerine müdahale etmeyin dayatmayın bir şeyleri öncelikle.

Bu hem ilişkinize zarar verir bir yaştan sonra. Hem de bir gün büyüyecek ve kendi başına keşfettikleri ona daha cazip görünecek. Siz de yok yere sürekli aynı şeyleri dayatan dinozor ebeveyn olacaksınız.

Neyse ki müzikten hemen soğudu demişsiniz. Sizin etkinizle mi uzaklaştı acaba onu da bir düşünün. Öyleyse bu tarz konular ilerde ciddi çatışmaların tohumlarını eker bu yaşlarda.

Soruya gelelim.
Uzak doğu külliyatı biraz kaotik. Açıkcası o yaşta birine çok uygun eser bulmanız zor.

Alternatif olarak belçika, fransa çizgi roman kültürü oldukça zengindir. Oralardan bir şeyler bakabilirsiniz.

Ya da marvel çizgi romanlarına bakılabilir.
  • anten  (28.09.22 18:04:52) 
@anten: ben karıştığımı söylemedim. tekrar okudum, yok hayır karışmamışım. kendisi dinledi, sevmedi ve vazgeçti kpop'tan bu kadar.

biraz ben de araştırdım ve çocuklara en uygun denen seriler bile gerçekten pek uygun değil. daha avrupa kıtasına yönlendirsem daha iyi olacak dediğiniz gibi. teşekkürler.
  • teritori  (28.09.22 18:10:16) 
telegram'da filan çizgiroman paylaşan ağlar oluyor, oralardan biraz tarayıp cinsellik/ şiddet/ doğaüstü yaratıklar filan açısından inceleyip karar verebilirsiniz sanki. daha pratik olur.


  • kullanıcı adı  (28.09.22 20:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.