[]

Sigara kullanımı

Merhabalar. Sanki son zamanlarda kadınların büyük bir kısmı sigara kullanıyormuş gibi geliyor. Yaş bayağı düşmüş gibi. Lise seviyesinde bile normal karşılandığını düşünüyorum. Sorum kadınlara. Siz kullanıyor musunuz? Ne zaman başlamıştınız? Lisede başlamayıp üniversitede başlayan var mı ya da üniversitede başlamayıp iş hayatında başlayan? Sebebiniz neydi?




 
üniversiteden sonra. hayatın asıl yüzü ile karşılaşılmaya başlanan dönemde :)


  • candide  (28.09.22 14:05:52) 
Siz kullanıyor musunuz?: 3-4 ayda 1 paket. sadece alkol alırken veya bazen kafama eserse.

Ne zaman başlamıştınız?: ilk kez lise 2'deyken içmiştim, arkadaşlar uzatmıştı, ben de tadına baktım. 1-2 kez içtim, sonra üniversiteye kadar içmedim. lisansta düzenli içmeye başladım, 2 haftada 1 paket gibi. üniversiteden sonra şu anki düzene geçiş yaptım. bazen aylarca hiç içmediğim de oluyor. o durumda 1 paket 1 yıl da gidebilir. zaten çok içmediğim için bırakıp hiç içmemek gibi hedeflerim yok.
  • summer timetable  (28.09.22 14:21:53) 
lisede başladım sürekli içmeye ama tam bir tiryakilik yoktu. 1 ay içip 2 hafta aramıyordum ya da tam tersi oluyordu.
üniversitenin ikinci senesinin ikinci ayında bıraktım, 8-9 ay içmedim tekrar başladım şimdi. evde içmiyorum dışarıda içiyorum genelde.
başlamanın sebebi neydi, tam olarak bilmiyorum. ilk sigaramı ufak yaşlarda içmiştim gerçekten. belki o dönemlerde çevremde özendiğim büyüklerin çoğunun içiyor olması bunun sebebi olabilir. lisede çoğu arkadaşım kullanıyordu ama genelde okul çıkışlarında bir yerlere gidince içerdim. üniversitede daha sık içen bir arkadaş grubunun içinde olunca kendim de fazla içmeye başladım, kokusu çok fazla rahatsız etmeye başladı vs. bıraktım ben de. sonra niye başladım bilmiyorum.
  • black holes in the sky  (28.09.22 14:23:24) 
Konuya farklı bir açıdan değinmek istiyorum. Kadınların ve çocukların sigara kullanımı bir çok ülkede ayıp ve kötü karşılanıyor dünyanın geri kalan kısmında son çeyrek yüzyılda sigara kısıtlamaları dan dolayı çocukların sigara kullanımı yasak fakat kadın ve erkek ayrımı bulunmuyor pr eğitimi almış olanlar neye değinmek istediğimi anlamışlardır 20. Yüzyılın başlarında küresel sigara üreticileri sigara kullanımı artirmak için büyük kampanyalar başlattılar sigaranın özellikle kadınlar ve çocuklar için faydalı olduğu propogandası yapıldı medya ve hekimler eliyle toplumlara sigaranın "faydaları" anlatıldı insanlar sigara kullanmaya teşvik edildi kadınların sigara kullanması "özgürlük" ve "kadın hakları" adı altında toplumlara dayatildi bu pr çalışmalarının dışında kalan toplumlarda (Dünyanın büyük kısmı oluyor) hala kadınların ve çocukların sigara kullanmasına kötü gözle bakılır ve erkeklerde sigara kullanımı azdır.


  • beemaker  (28.09.22 14:41:44) 
siz kullanıyor musunuz?: alkolle veya arkadaşlar arasındayken. bazen paket alıp 1 tane 2 tane arkadaşlarla otururken içip, daha sonra unutuyorum. bazen de öyle boş boş otururken resmen canım çekiyor (??). ama yine de tiryakisi değilim. çoğunlukla aklıma bile gelmiyor.

ne zaman başlamıştınız?: üniversitede içen arkadaşlarımla otururken hmm bi içeyim bakayım diyerek.
  • chanandler bong  (28.09.22 15:47:25) 
kullaniyorum liseden beri. tutun puro vs her turlusunu denemekten hoslaniyordum simdi elektronikle duz sigarayi minimuma indirdim. anca cok alkolluysem veya bazi keyifli anlarda(ornegin kar yaginca temiz havada cok severim) iciyom

sigara dumani sevmem benden baskasinin icmesini istenem.......
  • ala09  (28.09.22 17:47:43) 
38 yaşındayken pandemi ile başladım. Öncesinde sadece üniversitede bir nefes deneyip nefret etmiştim.


  • lapetite  (29.09.22 09:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.