[]

balık yağı-omega 3 takviyeleri hakkında

ne düşünüyorsunuz? gereksiz ve abartılı bir takviye mi yoksa gerçekten iş görüyor. hiçbir faydası olmadığını söyleyen de çok, alınması gerektiğini savunan da. kişisel fikirler nedir merak ettim.




 
Şahsi fikrimi söyleyeyim.

Gıda takviyeleri hakkında yapılan bilimsel araştırmaların, yazılan makalelerin tamamının birileri tarafından fonlandığını düşünüyorum.

Gıda takviyesi sektörü o kadar büyük ki. Bir anda yok olduğunu düşünsek eczanelerin yarı vitrini boşalır. Böyle bir gücün istediği araştırmayı manüpile edebileceği, istediği makaleyi yazdırabileceği ortada.

Onun için hiçbirine güvenim ve inancım yok. Bence hepsi çöp. (sağlık bakanlığı onaylılara sözüm yok, sözüm tarım bakanlığı onaylı olanlara)
  • Mirket  (27.09.22 13:02:29) 
Evet balık yağı faydalı kötü kolesterolü düşürüyor mesela. Tabii siz bunu haftada iki gün balık tüketerek de alabilirsiniz

Mirket'in yazmış olduğu gibi gıda takviyeleri büyük bir pazar aslında çoğu insan gereksiz yere takviye tüketiyor hem de bilinçsice tüketiyor temel sorunumuz beslenme düzenimizin bozulması sağlıklı beslenirsek bu tür takviyelere ihtiyaç yok diye düşünüyorum.
  • beemaker  (27.09.22 13:46:18) 
Öncekilere ek olarak şunu da eklemek istiyorum güçlemdirmek adına.

Gıda takviyelerinin pohpohlanması doğal, çünkü bu ticari bir iş. Önceden bunlar sadece eczanelerde ve reçeteli satılıyordu. Uzun bir süredir eczane zorunluluğu kalktı ve reçetesizler.

Haliyle pazarlama devreye giriyor. Bu olağan bir şey. Bu noktada sizin bilmeniz gereken şey şu, eğer bünyenizde gıda takviyelerinin sağladığı maddelerden birisi eksik değilse, gıda takvitesi sizin çok bir işinize yaramıyor. Çünkü eksiklik yok zaten...

Multi-vitaminler, antioksidanlar, probiyotikler, besleyici yağlar; hepsi sağlıklı şeyler, bu doğru. Ancak vücudunuzda bir eksiklik yoksa bunlar size ekstra bir güç kuvvet vermiyor. Kazanımları son derece minimal. Ama zaten hayatı bu kadar sınırda yaşamıyoruz ki? Hatta depo edilen vitaminleri düzenli kullandığınızda zarar verici bile olabiliyor.

Eğer halsizseniz, bitkinlik çekiyorsanız bunların en büyük sebebi genelde uyku eksikliği/bozukluğu, psikolojik sorunlar, stres, düzensiz beslenme ve hareketsizlik kaynaklı oluyor.

Eğer 8 saat uyuyorsanız, spor yapıyorsanız, düzgün besleniyorsanız, stres altında değilseniz ve psikolojik sıkıntı da çekmiyorsanız o zaman bir doktora gidip kan testi yaptırır ve eksikliğini çektiğiniz bir besin varsa takviye alıp faydasını görebilirsiniz. Bunun dışında çözmeniz gereken sorunlar belliyse (yukarda saydıklarım) o zaman rahatsızlığınız sebebi orada yatıyor demektir.
  • akhenaten  (27.09.22 14:09:42 ~ 14:11:56) 
doğru takviyeyi alırsan çok fark ediyor ama etkiyi görmek için uygun doz ve en az 15-20 gün süre gerekli. bu etki bir anda ortaya çıkmadığı için de tam olarak fark edilemiyor.
efa s1200 kullanıyorum, denediklerim içinde en iyisi.

  • orpheus  (28.09.22 20:48:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.