[]

Doğalgazlı şofbene ekstra boru takılır mı?

bir tane hortum gibi bir şey uzatıp kullanılmayan tuvalete uzatıp orayı banyo gibi kullanabilir miyim? illa ustaya m yaptırmam lazım? vanayı kesip kendim bahçe hortumundan hallice, sıcak su taşımaya uygun esnek bir hortum takabilir miyim?




 
Bir vana, musluk ucuna takacağın hortum/boruyu istediğin yere uzatıp, bu vanayı/musluğu açınca oraya sıcak su taşırsın.

Ama tesisata ek bir boru takacak ve taşıdığın yerde bir vana ile sonlandıracaksan işin içine basınç giriyor, biraz ustalık ister.

Biraz daha açarsanız konuyu nokta atışı yardım edebilirim.
  • John Bloor  (27.09.22 11:05:50) 
@John Bloor: hocam sadece banyo, mutfak ve banyo lavabosu olmak üzere 3 noktadaki sıcak su için kullandığımız doğalgazlı şofbenimiz var. tuvalet şofbene 4 metre uzaklıkta. görselde kırmızı yerden yeşildeki tuvalete sıcak su gelmesini istiyorum.


  • ya ben lan neyse  (27.09.22 20:55:57) 
Tamam, peki şofben ile mutfak musluğuna giden hat arasına bir yerlerden ek hat alıp yeni bir hat taşıyıp sonuna musluk mu takacağız?

Eğer böyleyse pprc boru ve ek parçaları, bunları birleştirmek için kaynak makinesi, ve biraz tecrübe lazım. Eliniz yatkın biriyse internetten videolar izleyerek nasıl yapabileceğini öğrenirsiniz, küçük ip uçları haricinde gerçekten kolay bir iş.

Ama elinizde en azından kaynak makinesi olduğunu sanmam.

Hortumla olmaz o iş, hortum ek yerlerinden basınca dayanamaz illa ki kaçırır.

Kaynak makinesi ile uğraşmayalım, daha kolay bir yolu yok mu dersen kangal boru ve kaplin ek sistemleri var.

Genelde bahçe sulama sistemlerinde kullanılan kaynaksız, ek parçalar ile oluşturulan sistem. O da estetik olmaz evin içinde.
  • John Bloor  (28.09.22 10:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.