[]

Bataryalı elektronik aletler ve elektrikli scooter batarya değişm fiyatları

Tehlikenin farkında mısınız bilmiyorum bir kaç senedir çok sorun etmemiştim ama şu lithium-ion pillerdeki değişim ücretleri hiç hesabıma kitabıma uymadı hepsini satasım var sizde durum nasıl merak ediyorum.

Mesela yıllar önce 4,600TL ye msi gaming laptop almıştım. Bataryası 2 senede bitti söktüm bataryasız kullandım. Şimdi alıp takayım diyorum 2000tl fiyat istiyor servis. Yani ben 2-3 senede bir 2-3 bin tl bir masraf yapmam gerekiyor.

Telefonlar da aynı.

Aldığımız robot süpürgeler de aynı. 2000e aldığım robot süpürge 2 sene sonra odanın yarısında duruyor. 500-800TL batarya değişim ücreti istiyorlar.

Öyle aldım bitti olmuyor. Önceden koymuyordu batarya ama şu an sorun değil mi sizce de?

Motor almayayım elektrik daha uygun diye aldığım elektrikli scooterım için 3500TL batarya değişim ücreti istiyorlar. Ve bu bataryanın ömrü 6 ayda azalmaya başlayıp 1 yılda da baya ölüyormuş.

Ulan ben zaten 5k ya almıştım scooterı şimdi 17k olmuş.
Hem scooter ücreti hem de yıllık batarya maliyetini düşününce benzinli motor alırım daha iyi?

Aynı şekilde elektrikli araçların bataryaları, alınan kablosuz kulaklıkların bataryaları..

Bu bataryanin 1-3 sene içinde bitmesi ve artan kurlar ile birlikte değişim maliyetlerinin artması sorununu ne yapacağız satsam mı çoğunu?

Bu arada gariptir elimde 7 senelik dyson v6 var hala yetiyor bataryası ilginç.

 
Aynı problem akülü el aletlerinde de var, bu yüzden duyuruda kim "ev için" şarjlı matkap/vidalama sorsa "elektrikli al, şarjlı alma" diyorum.

2 sene sonra cihaz kadar batarya masrafı çıkıyor çünkü.
  • John Bloor  (26.09.22 11:41:56) 
dostum mesela airpods da öyle, aşağı yukarı 24-30 ayda pili ölüyor, 15 dk falan gitmeye başlıyor. sonra çöpe atıyorsun pili değişmiyor bile. ben de mümkün olduğunca bataryasız alıyorum her şeyi, ama tabii scooter, robot süpürge falan mümkün değil.


  • roket adam  (26.09.22 12:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.