[]

bilgisayarın uzun süre açık bırakılması

bu gibi durumların bilgisayara herhangi bir zararı olur mu? ömür kısalması filan gibi




 
evet sıcaktan elektronik parçaların ömrü kısalır..

edit: kısalmıyormuş hacı ahaha
  • dieselsingle2  (20.06.10 00:12:46 ~ 11:50:38) 
Eğer zorlu bir işlem yapmıyorsa, öyle boşta duruyorsa pek problem olmaz, 1 hafta, 1 ay açık kalabiliyor rahatça.


  • edip  (20.06.10 00:30:01) 
ya kalır da daha erken bozulur hani?


  • sarper361  (20.06.10 00:40:59) 
"Sıcaktan elektronik parçaların ömrü kısalır" demek bir şey ifade etmiyor. Misal kingston ram'ler ömür boyu garantilidir. hadi 50 sene olan ömrünü kısaltıp 25 sene yapsın, kullanıcı açısından neyi değiştirir ki bu? Bir bilgisayar taş çatlasın 5 sene kullanılıyor, bu 5 senenin 3 senesi boyunca açık olması ile 4 senesi boyunca açık olması arasında parçaların ömürleri açısından teorik olarak bir fark oluşabileceğini iddia edemeyiz. "Ben para verdim buna 20 sene kullanmalıyım" diyorsanız, idareli kullanın tabi :)


  • blackdog  (20.06.10 00:54:19) 
bisi olmaz. sicaktan elektronik parcalarin zarar gormesi icin 80-90 derecelerde olmasi lazim. bosta birakip gittigin bilgisayar da o sicaklikta calismaz zaten. simdiye kadarki hicbir bilgisayarimi mecbur kalmadikca kapatmadim. hicbir sorun da cikmadi. tatile giderken masaustu bilgisayarimi acik biraktigimi bilirim. 1 ay boyunca restart bile gormedi. blackdog'un dedigi gibi zaten kullanacagin en fazla 2-3 sene. bu kadar kisa surede hicbirsey olmaz.


  • crucio  (20.06.10 01:15:34) 
sicaktan bi bok olmaz (tavsiye edilen calisma sicakliklari arasinda olacagini varsayarak tabi) ve zaten bilgisayari sik acik kapatmak iyi degildir ilk acilistaki son devrelerin omrunu sicaga gore daha cok kisaltir. Serverlara bakarsaniz hic kapanmadiklarini gorursunuz.


  • thefin  (20.06.10 01:32:04) 
elektronik aletler 24 saat çalışmak için minima ve maksimaları belirtilerek tasarlanmıştır. gerekli soğutma (veya sıcaklığı) sağlarsanız sorun olmadan çalışabilir. örneğin tozdan pislikten fanlar yavaşlarsa aşırı ısınmadan sıkıntı yaşayabilirsiniz. örneğin havaalanlarında çok güçlü serverlar vardır ve bu server odaları klimalarla kontrol edilir, bozulma ihtimalleri olmamalıdır bile.


  • erim  (20.06.10 01:36:28) 
restart dışında aylardır kapanmıyor benim bilgisayar, rahat bir sene olmuştur ve hiç bir sorun yaşamdım. yalnız mönitör için aynı şeyi söyleyemem kullanmadıkça kapalı dursun.


  • cagdassalur  (20.06.10 03:14:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.