[]

Arkadaş edinme sorunsalı

Okul, iş vasıtasıyla soğan tanışıklıklar dışında nasıl arkadaşlık kuruyorsunuz, çift olarak düşünelim. Eşim eski arkadaşları ile pek görüşmüyor, sadece birbirleri ile instagram üzerinden iletişim kuruyorlar. Ben zateb şehirde yeniyim arkadaşım yok. Eşim de yeni çevre yaratalım yeni insanlar tanıyalım derdinde ama bir alternatif üretemedik.




 
belli bir yaştan sonra kolay değil ama arkadaş bulabileceğiniz yer ve durumlar;;

bina/sitedeki komşular
sık sık gidilen yerlere sizin gibi sık gelen müdavimler
spor salonları
kurslar, hobi için yapılan aktiviteler

aklıma gelenler bunlar.
  • orient blue  (26.09.22 09:06:57) 
Devamlılık olmadan arkadaşlık mümkün değil sanırım. Çünkü arkadaşlık bir sözleşmeyle kurulmuyor, zamanla inşa ediliyor.

Okul, kurs, arkadaşların arkadaşlarıyla düzenli buluşmalar, gönüllü topluluklarında bulunmak vb. Belli insanlarla, "aranızda rekabet ya da hiyerarşi bulunmayan" bir ortamda düzenli şekilde vakit geçirmelisiniz. Bu sebeple iş arkadaşlarından arkadaş çıkması da çok zor çünkü arada çıkarların çatışması ya da çakışma potansiyeli var ve kurulan iletişim de resmi.

Evli olduğunuzda çok daha kısıtlanmış oluyorsunuz çünkü toplumsal yapı bunu kolaylaştırmıyor. Sizin için sorun olmayan şeyler çevrenizdeki birçokları için sorun oluyor.

Kısaca bir kursa kaydolun ya da düzenli gönüllü aktivitelerde bulunan.
  • akhenaten  (26.09.22 10:00:20 ~ 10:01:46) 
@akhenaten + 1

önemli olan fiziksel olarak birlikte zaman geçirmeniz. bunun için de düzenli olarak evinizin dışında bi yerde, diğer insanlarla birlikte olmanız gerekiyor.

ben mesela son zamanlardaki bütün arkadaşlarımı spor salonundan ve düzenli olarak çalışmaya gittiğim kafeden edindim.
  • plutongezegendegilmi  (26.09.22 11:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.