[]

Makine yağı etkisi verecek şey?

Buzbolabının arkasındaki fan çok ses çıkarıyor. Fanı açıp pervaneyi döndüren yere makine yağı sürdüm ama yine ses var biraz. Yenisini taktırmak 400-500 lira, sesi azaltmak için ne önerirsiniz?




 
Pervane miline önce WD-40 sprey sıkıp güzelce kirin süzülmesini bekleyin. Sonra aynı yere bu kez sıvı gres (bu da sprey) sıkın. Hem ses kesilir, hem pervane hızı (motor kaynaklı bir sorunu yoksa) ilk günkü haline döner.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (25.09.22 22:41:26) 
fan olduğuna emin misiniz genelde kompresor çok ses yapar


  • sipsiyah  (25.09.22 22:59:01) 
yok eminim. hem sesin kaynağı yukarıda hem de zaten fişi çekip vidaları söküp pervaneye fön makinesiyle hava verince aynı ses çıktı.

az önce şöyle bir geçici çözüm buldum. bu fan motoru zaten arkada. onun üzerindeki dış plastiği çıkardım, pervaneyi döndüren kısma ince bir çubuk soktum. şimdi dönmüyor ve dolayısıyla ses yok. sabah evden çıkarken çubuğu çekerim. yine akşam uyurken çubuğu takıp durdururum.
  • istambul  (26.09.22 00:25:55) 
Ama bu yöntemle pervane dönmeyecek ve sistem soğutulmayacaktır. Motoru yakma, sistemi bozma ihtimalin çok yüksek.

Hele bir de elektriklenen motor bobini pervaneyi çeviremediği için ısınması var ki o ayrı bir konu.

Bu yöntemi kullanmayın kesinlikle.
  • John Bloor  (26.09.22 10:37:47) 
Geçici çözümünüz ne kadar geçici bilmiyorum ama aceleyle evden çıkmanız gerekir veya insanlık hali o çubuğu orada unutursanız en iyi ihtimalle dolabınız çalışmaz en kötü ihtimali söylememe gerek yok sanıyorum.

Bir an önce tamir edin/ettirin üçe beşe bakmayın hocam.
  • chicha_v2  (26.09.22 10:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.