[]

plan yapamamak, düzensiz olmak

yapmam gereken bir sürü bir şey var. çoğunlukla procrastination (ertelemecilik) ile mücadele diyorum ama sorun bundan da karışık gibi. küçüklükten beri odamı toparlamak zordu, hiç planlı çalışmadım, her şeyi son ana bırakırdım. şimdi de evi toparlayamıyorum. her yer çok dağınık. bir şeye başlamam çok zor olduğu gibi, başladığım zaman da ayrıntılara aşırı takılıyorum. ayrıntılara aşırı takıldığımdan önümdeki işler kolay bitmiyor. bütün bunlar bende aşırı derecede anksiyete yaratıyor. benzer şeyler yaşayanlar var mı ve terapi dışında çözüm olarak ne önerirsiniz?




 
Benim önerim şu basit kuralı uygulayarak başlamanız:
"10 dakikadan kısa sürecek bir işse erteleme, hemen yap."

  • michael_knight  (25.09.22 15:27:39) 
bu iki kitabı okumanızı öneririm:
www.kitapyurdu.com
www.kitapyurdu.com
  • elvan abeyiylegezse  (25.09.22 16:22:03) 
şu kitap işine yarayacak.

www.kitapyurdu.com&manufacturer_id=251542
  • ahmet oturum cerezi  (25.09.22 18:20:54) 
"Anything worth doing is worth doing well" bu cumleyi duyariz genelde yaptigimiz isi iyi yapalim diye. Ama bu cumleden daha yardimci olan ve daha guzel bi mantik var: "anything worth doing is worth doing poorly." Yani bir sey eger yapmaya degiyorsa o sey yarim yamalak yapmaya da degerdir, bu hicbir sey yapmamaktan daha iyidir. Ha deyince olmaz kuskusuz ama bu mantigi benimsemeye calisirsaniz bi sure sonra zamaninizi daha uretken sekilde kullanabilirsiniz. Evi temizlemeniz mi gerekiyor, bu demektir ki evi az ya da cok temizleyebilirsiniz. Az temizlemeye calisin. Odanizi toplamaniz gerekiyorsa her seyi degil de sadece kiyafetleri kaldirarak da toplamis olursunuz. Size gore az olan seyin de yeterince iyi olabilecegini kabul etmeye calisin. Takintiliyim demissiniz ama belki ilk etapta takinti yaptiginiz seylere indirgeyebilirsiniz hedeflerinizi. Soylemeyle olur mu bilmiyorum ama bence deneyebilirsiniz.


  • summer timetable  (25.09.22 20:13:37) 
Yetişkinlerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna bakınabilirsiniz. İngilizceniz varsa youtube'da ingilizce ADHD olarak bakınmanızı tavsiye ederim, daha yararlı içerikler var. DEHB olabilir, olmayabilir de, ama tavsiyeleri yararlı bulabilirsiniz.

Toksik üretkenlik diye bir şey var malesef. Bir şeyleri planlı programlı "herkesin" yaptığı gibi ya da toplumun "yapman gereken şekil bu" dediği yöntemle yapmayınca kendimizi bozukmuş gibi hissediyoruz. Halbuki herkes farklı, her yöntem size uymayabilir. Bugün uyan yöntem 3 hafta sonra işe yaramaz hale gelip 2 ay sonra tekrar işe yarayabilir. Benim tavsiyem neden başlayamadığınızı anlamaya çalışın ve ne şartlarda daha iyi yapabildiğinizi tespit edin.

Benim için up-beat müzikler harekete geçirici oluyor mesela. Kendimi işe başlayamaz halde bulduğumda müzik açıyorum.
  • kozmosta bir nokta  (25.09.22 20:17:58 ~ 20:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.