[]

windows lisans fiyatı mantıksızlığı

microsoft un kendi store unda veya hepsiburada da 3000 tl - 5000 tl olan lisans ücreti aşağıdaki gibi sitelerde nasıl 20 tl civarında olabiliyor.
(siteden alışveriş yapmadım ancak bunun gibi bir sürü site var.)
www.hepsiburada.com
netlisans.com

 
piyango biraz

answers.microsoft.com
  • comp  (24.09.22 13:40:44) 
ucuza satılan lisanslar OEM olarak adlandırılan, bilgisayar üreticileri veya toptancıları için onlara daha uyguna satılan ve kutulu satılan bilgisayarlarda kullanılmak üzere dağıtılan lisanslardır. üreticilerin elinde kalan, satılan bilgisayarda kullanılmayacak olan lisans anahtarları ucuz yollu olarak gösterdiğiniz sitelerde satılıyorlar.

aldığınız lisansın çalışma garantisi yok veya belirli bir süre sonra devre dışı bırakılmayacağının garantisi yok. zira microsoft kullanılmasını tavsiye etmiyor ve yarın bir gün oem lisanslar için ek bir denetimle hepsinin fişini çekebilirler.
  • bravoteam  (24.09.22 13:52:55) 
"Bu anahtarların bazıları lisansların daha ucuz olduğu diğer ülkelerden elde ediliyor. Buna gri piyasa anahtarı da denir. Örneğin Windows lisansları bir zamanlar Çin'de çok daha ucuzdu. Buradan alınan anahtarlar, ülkemizde de uygun fiyatlarla satışa sunulabilir.

Ancak bu en iyimser senaryomuz.

Çeşitli internet sitelerinden satın alacağınız lisans anahtarları çalıntı kredi kartı numaraları ile satın alınmış olabilirler. Bir kişi çalıntı kredi kartı numaraları ile anahtar satın alıp, bunları üçüncü parti satıcılarda satmayı düşünebilir. Kredi kartlarının çalındığı bildirildiğinde ve ters ibrazlar gerçekleştiğinde Microsoft, bu anahtarları devre dışı bırakır. Ancak satın aldığınız kişi tabii ki de bir para iadesi yapmayacaktır.

Bazı lisans anahtarları öğrenciler için sunulan ancak çeşitli sahtekarlıklarla elde edilenlerden oluşabilir. Diğerleri tek tek satılmaması gereken toplu lisans anahtarları olabilir."
  • comp  (24.09.22 13:54:12) 
bir kısmı lisans kodu üreten programdan aldığı kodu veriyor :D tutmaz ise bir tane daha


  • yeninesiltupcu  (24.09.22 14:17:40) 
çok teşekkür ederim cevaplar için. valla hocam anladığım kadarıyla biraz kazı kazan. ama 5000 tl lik lisans alacağıma. 20 tl lik iki kere kazı kazan oynamak daha mantıklı :) yani harcayacağım meblağ 200 tl 300 tl olsa çöpe gitse üzülürsün. ama 20 tl gofret parası.
tabi denetime tabi şirket kurum vs de kullanılmaz.

  • tukenmez adam  (24.09.22 14:17:56 ~ 14:18:43) 
Microsoft o 20 liraya satılan lisansları geçerli saymıyor aslında. Tespit ettiklerini de iptal ediyor.

Şuraya bakabilirsiniz; www.howtogeek.com

Yani crackli windows kullanmaktan bir farkı yok bunun. Çünkü en başta bu ucuz anahtarlar hiçbir zaman sizin elinize geçmemiş olmalıydı. Şu anda windows'un mevcut değeri ms store'da ya da teknoloji mağazalarında satılanlar. Sistemin ederi aslında o. Haliyle siz ister 20 liraya alın ister onu da vermeden crack yapın aynı şey.

Neden ucuzu varken pahalı olanı alayım ki sorusunun cevabı bunla ilgili. Çünkü orjinal windows kullanmanın bedeli 4-5 bin lira civarında. Eğer o 20 liralık ürün anahtarlarından aldıysanız, yasal olarak tanınan bir sürüm kullanmıyorsunuz demektir, bu da sizin seçiminiz. "Torrent'le indirebilecekken neden streaming platform kullanayım ki" demekle aynı olur bu.
  • akhenaten  (24.09.22 14:42:12 ~ 14:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.